tirsdag 24. mars 2009

Suksessterte

Mmmm mammas drømmekake. Og mange andres vil jeg tro. Derfor tenkte jeg å poste en god oppskrift på nettopp den kaka her. Den har alltid blitt vellykka og det er jo et pluss.

Nøtte/mandelbunn:
150 g hasselnøtter eller mandler
4 eggehvitter
150 g melis

Mal nøtter/mandler i en kjøkken maskin. Det gjør ikke noe om ikke alt er finmalt, godt med litt små biter. Bland dette med melisen og vend inn de stivpiska eggehvittene. Ha i smurt form (liten/medium springform) og stek midt i ovnen i 30-35 min ved
160 grader. Avkjøl

Krem:

4 eggeplommer
1 dl kremfløte ( ikke matfløte!!)
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør/margarin skåret i terninger

Rør sammen plommene, fløten, vaniljesukker og sukkeret i en kjele. Varm opp på svak varme under stadig omrøring. Dette er det mest kritiske punktet på denne kaka... koker den så vil eggeplommene stivne og kremen skiller seg og blir ødelagt. Den skal tykne til av plommene og kremfløten men pass på og rør hele tiden. Når kremen har tyknet så ta den av plata og rør inn det kalde smøret litt etter litt. Hell den i en egnet bolle og sett i fryseren til rett før servering, minimum i 30 min. Da smøres kremen på den avkjølte bunnen. Her har jeg pyntet ved å hakke mandler og kokesjokolade og bare strø det over. Det er veldig lekkert å smelte kokesjokolade i vannbad, smøre et tynt lag på plastfolie og fryse i 30 min (evt sammen med kremen..) for så å knekke i biter og stikke ned i den ferdige kaka. Det blir kanskje litt mer profft:) God er den uansett!Enjoy!

6 kommentarer:

 1. Ååå!! Suksessterte er godt og litt sånn bestemor-aktig:) Har kjempelyst på kake nå, men det er så kjedelig å bake fordi Barte-Sam spiser nesten ikke søtsaker og da må jeg spise hele selv:( Det blir ikke suksess for magen i alle fall.

  SvarSlett
 2. Ha ha bestemoraktig:) Ja jeg er jo tross alt en del eldre enn deg;) Hi hi. Her er det igrunn motsatt med kakespising. Jeg elsker å bake men spiser ikke noe særlig av det mens Ben og Julian spiser fra før kaka er ferdig og til det er tømt:)

  SvarSlett
 3. Dette er en av mine yndlingskaker!! har laget den mange ganger, særlig til selskaper når jeg blir spurt om å lage en kake og ta med..=) en bra ting er at den er glutenfri ( ikke no mel..), så denne kan man lage til mennesker som har cøliaki..=) nam nam.. Klem Ingrid

  SvarSlett
 4. hei.
  Hvordan legger du inn de ulike oppskriftene under etiketter??? Grønne meg..
  (O:Mai Liss

  SvarSlett
 5. Hei:) Du må gå inn på innstillinger på bloggen din og legge til en ny applikasjon. Man kan velge mellom mange... B.l.a etiketter:)

  SvarSlett
 6. Den spiser jeg nå! :]
  Beste kaka i verden.

  SvarSlett