tirsdag 29. september 2009

Deilig grytesuppe med lam

Er så heldig å få oppskrifter av venner i ny og ne og nå fikk jeg en til av min gode klassevenninne fra nord, Martha. Hun har kalt den orientalsk kjøttsuppe:)
Denne inneholder også linser, noe jeg bruker alt for lite av, men egentlig liker veldig godt. Jeg formelig elsker asiatiskpreget mat, og denne gir en slik følelse med korianderen..Mmmmmm!!

Ingredienser:

4-500 gram lammekjøtt i terninger ( jeg brukte lammelår i skiver)
2-3 gule løk
1 stor eller 2 små sellerirot
2 ss hvetemel
1 boks hakkede tomater
2 liter vann
200 gram røde linser
1/2 ts gurkemeie
en liten bunt kruspersille
3-4 ss hakket fersk koriander ( om du bruker tørket ta 2 ss)
1 buljongterning
6 dråper sitronsaft

Stek lammekjøtt terningene (ha gjerne i bein for smakens skyld) sammen med finhakket løk og hakket sellerirot.

Strø over hvetemel og brun noen minutter. Tilsett hakkede tomater og vann.

La småkoke i ca 30 min, eller til kjøttet er mørt. (Avhenger av størrelsen på terningene)
Ta ut evt bein. Ha i linser, gurkemeie, buljong, sitronsaft, koriander og persille.
La koke i 5 minutter.



Server med grovt brød, flattbrød eller baguetter!

1 kommentar:

  1. Du er jo helt rå på kjøkkenet Anja, at du var så rå på strikking også visste jeg ikke....du kvalifiserer til den kongelige kjøkken strikke fetish
    Royale price no.1....kan hentes på cafÈ lugubre på osebro.

    blir kult å følge med her.-....mange gode tips for en fant som har kjøkken:)

    hilsen Roger

    SvarSlett