mandag 5. oktober 2009

En litt ansleis hyrdepai

Det er ikke alltid jeg er så god til planlegge hva jeg skal ha til middag. Og når det plutselig er søndag og det er min tur til å lage mat, så er jeg glad vi alltid har litt av hvert i fryseren.
Vi har iøvrig også alltid et bra utvalg i "spiskammerset", tørrvarer, poteter, løk og andre basisvarer..og det gjør jobben noe lettere når man skal finne på no`godt til middag.

Anyway så var jeg litt fysen på potetmos og siden jeg fant både bacon og kylligfilèter i fryseren så ville jeg prøve å lage en liten vri på hyrdepai.

Du trenger:

Mos:
Poteter, fløte/melk, smør, hvitløk og eggeplommer.
Fyll:
Bacon, kylling, løk, chilli, tomater og ost.


Først laget jeg en god mos, med smør, hvitløk og en fløteklatt. Så rørte jeg inn 2 eggeplommer i mosen, det gjør mosen litt gulere og at den stivner litt bedre.

Så skar jeg kyllingen i terninger og stekte den sammen med ternet bacon.
La det over på litt tørkepapir så fettet fikk renne av. Stekte så 3 løk i skiver til det ble mykt og gyldent, og tilsatte 1 finhakket rød chilli.

Jeg begynte med å legge et tynt lag potetmos i bunnen av et ildfast fat, så la jeg på et lag med kylling og bacon, et nytt lag med mos og så et lag med løk og chilli. La over resten av mosen og toppet den med et lag tykke skiver tomater og drysset over ca 100 gram revet ost.
Stekte i ovnen på 200 grader i 25 minutter, til osten var gylden.


Er ikke noen stjernefotograf, så bildene sier ikke så mye om hvor godt det smaker, men dette var veldig vellykket. Masse smak og fin konsistens på mosen. Denne kan også fint lages vegetarisk, eller med andre grønnsaker som paprika, sopp, brokkoli etc.
Digg med hvitløksbrød og litt salat til:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar