onsdag 26. august 2009

Lasagne pluss

Dette er en liten vri på lasagne jeg prøvde her om dagen. Vanlig "pakke" lasagne er digg noen ganger det, men med litt ekstra effort så blir den ennå bedre og litt mer spennende.

Om man vil virkelig gjøre seg flid så kan man bruke den italienske kjøttsausen jeg har blogget tidligere, men en ferdig pastasaus på glass/pose funker også helt fint.


I tillegg til en pastasaus med kjøttdeig så lagde jeg en ostesaus. En helt vanlig tykk hvit saus tilsatt ost. 3 ss smør smeltes og 2 ss mel røres ut. Ha i ca 3-4 dl melk og kok opp. La simre i 5-10 min til melsmaken er kokt ut og tilsett 1/2 ts salt, 1/2 ts muskatnøtt og ca 150 gram revet ost.Samtidig som jeg lagde sausen så stekte jeg noen grønnsaker. 1/2 Broccoli i små bunter, noen champignoner, og grønne bønner.


Når alt var ferdig hadde jeg først et lag med pastasaus i et ildfast fat, så et lag med lasagneplater, så et lag med grønnsaker som så ble dekket av ostesaus. Ett nytt lag med lasagneplater, resten av pastasausen og ostesausen og på toppen et realt lag med revet ost. Yum!


Inn i ovnen på 200 grader i ca 40 min. Mmmm veldig kremete og fyldig lasagne med masse smak. Her kunne man strengt talt kutta ut kjøttet om man ønsker det.. Heller lage en god pastasaus med masse sopp, løk og paprika for å få den helt vegetarisk. Uansett, dette ble en veldig god variant!


Serveres med hvitløksbrød, baguetter, salat eller med masse tomat:)

2 kommentarer:

 1. Hei, har du prövt kantarel-kylling lasagne?
  Hvis du er glad i sopp, trorligen du skulle like det!
  Har ikke oppskriften på norsk, men her er de viktigeste:

  -lök, höne-buljong, hvitpepper
  - melk-saus
  - kylling filé (400g)
  - 1 epple
  - emmental-ost
  -lasagne plater
  Og så driver du med de vanlige operasjoner så att det blir lasagne :)

  Hilsen, Kaisa

  SvarSlett
 2. Hei:)

  Nei det har jeg ikke prøvd, men det skal jeg! Eventuellt kan jo du og din kjære lage det til oss når dere kommer til norge:) Hi hi. Ha en god helg!

  SvarSlett