Hvilke grønnsaker man velger å ha i er jo et smaksspørsmål,men jeg liker gode norske rotgrønnsaker og valgte denne gangen: Poteter, gulrøtter, kål, sellerirot, selleristang, løk og purre. Alt skrellet og hakket i terninger/skiver.
Det første man gjør er å skjære beinet av kotelettene og brune dem i smør i en gryte. Skjær kjøttet i terninger og hiv de i gryta når beina er brune.
Fres litt og hell på vann til det dekker. La koke i 1, 5 time. Skum av underveis for å få en klar suppe. Da er kjøttet mørt og beina kan taes ut. Ha så over alle grønnsakene, utenom purren. Hell over vann til det dekker alt sammen.
La koke i ca 30 min, til alt er gjennomkokt. Ha i purren og kok videre i ca 10 minutter. Vips, ferdig! Og Mmmmm!! En svær suppe gryte! Og det av bare noen få koteletter:) Serveres med brød/flattbrød/knekkebrød og godt smør.
Ellers er skolen igang igjen, siste året nå. Timeplanen ser grei ut, ikke så stressende som i fjor, og det er bare supert. Ser frem til en deilig høst med tid til både matlaging og boklesing innimellom slaga:)
Ha en finfin søndag:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar