onsdag 12. august 2009

Sommerens frukter- Eplekake

Vel hjemme fra en herlig uke i Finland. Merkelig nok blr man litt sliten av ferielivet så dagene etter hjemkomst har blitt brukt til sofaslenging innimellom tøyvask og utpakking. I går og i dag har sønnen min dataparty med 5 venner.. så nå er jeg utvist fra stua og har innstallert meg i hagestua, med kaffe, bøker og pc. De har iøvrig ikke sovet i natt, bare spilt data, gale gale gutter!! Det varer til kl 22 i kveld, så jeg er spent på hvor mange som enda har øynene oppe til den tid.

Etter vi kom hjem så hadde det skjedd en del i hagen. Det var ikke bare gresset som hadde grodd for å si det sånn. Mine syv, 2 meter høye tomatplanter hadde endelig begynt å bære frukter som endatil var blitt modne. Noen av dem i allefall.

Jeg har smakt på dem og de er søte, crispy og saftige, Mmmmm!!
Ellers har bedet mitt blitt overgrodd med ugrass i tillegg til at urtene har vokst seg til. Har fortiden koriander, dill, kruspersille, timian, gressløk, basilikum og mynte. Her er mynteplanta.. fikk en liten stilk av ei venninne og nå er den blitt stor og fin! (ikke se på alt ugrasset..)


Jeg har knepet av en del blader og hatt i tekjelen. Nyyydelig! Og det beste er at jo mer man tar av den jo fortere kommer det nye og flere skudd. Kjekt å ha til Mojhito, thaimat og te:)

Har også plukket 2 sekker med nedfallsfrukt fra epletreet våres. Herregud så mye epler! Har begrenset plass i fryseren, hvis ikke skulle jeg bakt hauger med eplekaker og nytt av dem utover vinteren. Jeg fikk bakt en kake i går, en stor en som gutta har kost seg med utover natta:)
Her er oppskriften på en liten langpanne. Kan halveres og haes i en liten springform men det er det ingen grunn til for den er så god og kan som sagt fryses.

250 gram smør/margarin og 250 gram sukker piskes hvitt. Tilsett 4 eggeplommer. Ha i 400 gram mel, 4 ts bake pulver og 2 dl melk og rør deigen sammen. Hvittene stivpiskes og vendes i den ferdige deigen.

Hell i bakepapirkledt liten langpanne. Skrell og skjær 10 små hageepler i båter. Ha dem i en plastpose og hell over ca 1/2- 1 dl sukker over ( det kommer an på hvor sure/søte eplene er) og 2-3 ss kanel. Rist posen til sukkeret og kanelen er fordelt over ale eplebåtene.

Trykk eplebåtene ned i deigen i et tett lag og dryss til sist over kaken et lag med sukker og kanel.

Stekes i forvarmet ovn på 180 grader midt i, i ca 45 minutter. La kjøle litt ned før du skjærer i den. Smaker superdigg med vaniljekesam, pisket krem eller is... eller som den er!
Mmmmmhh!
Tror jeg sniker meg en tur ut på kjøkkenet og ser om det er litt rester av kaka der til meg jeg:)
Ha en fin dag i sola!

6 kommentarer:

 1. Nam! Får vann i munnen! :p Hvis du ikke vet hva du skal bruke eplene til, er du hjertlig velkommen hit! Jeg skal lage deilig eplejuice til deg! :D
  Tiram

  SvarSlett
 2. Mmmmm!! Hørtes ut som en super ide:)

  SvarSlett
 3. Dette skal jeg prøve! Eplekake er noe av det beste jeg vet. Den finnes jo i utallige varianter. Ha en god helg!

  SvarSlett
 4. Yummi, nå er det snart sesong for eplekaker. Høsten kom tidlig, og eplene i hagen er snart modne. Gleder meg. Ha en fin dag.

  SvarSlett
 5. Heihei, sønnen min hadde plukket sure hageepler hos bestefar. Et googlesøk på hva jeg skulle gjøre med dem, førte meg hit :o)Nå står eplekaka i ovnen - brukte oppskrifta di - gleder meg til å kose meg med kake og kaffe (har vaniljekesam også.. )
  Hilsen Ann-Kristin

  SvarSlett
 6. Hei:)

  Håper de sure eplene blir søte og gode med litt sukker og varme. Kjempe koselig med kommentar!
  Ha en finfin dag Ann-Kristin!

  SvarSlett