fredag 13. februar 2009

Sinnsyk god italiensk suppe

Mmm Fredag igjen. Det har blitt en del lange dager på skolen siste uka så nå blir det ekstra godt med et par fridager. Skulle så gjerne ha vært på hyttetur og gått på ski men min kjæres bil har kollapset ( igjen for de som kjenner oss..) så det blir med en spasertur..... Det er jo helt utrolig nydelig ute om dagen. Nydelig og kaldt... Og da syntes jeg det er på sin plass å spise suppe:) Og jeg har tilfeldigvis oppskriften på en helt vannvittig god en! Den passer både til en hverdag og til gjestemat for så god er den. Den er veldig populær her i huset i alle mulige varianter. Jeg har iallfall prøvd med mange forskjellige grønnsaker og kjøtt, med like godt resultat. Jeg liker godt at alle grønnsakene er skåret i litt store terninger men det er jo smak og behag...
Her er orginalen:

Sylvettesuppa ( ca 6 pers)

500 g karbonadedeig
100 g bacon i tern
6 store poteter i tern
1 stor squash i tern
4 gulerøtter i skiver
3 hakka hvitløksfedd
1 stor hakka løk
1-2 boxer hele tomater
1 hel potte basillikum
1/2 dl olivenolje
vann til det dekker og ca 2 terninger buljong
Salt & pepperTilberedning: Brun karbonadedeigen i litt olje + salt og pepper. Ta den opp og legg til side. Surr bacon og løk og tilsett poteter, gulrøtter, squash og hvitløk. Hell over vann til det dekker og et par terninger buljong. Kok i ca 20 minutter eller til grønnsakene er møre. Ha over tomatene men ta en og en tomat i hånden og mos dem over ( det er faktisk en helt annen smak enn om du kjøper hakkede tomater..). Hakk basilikummen grovt og ha alt i sammen med den brunede karbonadedeigen og 1/2 dl olivenolje. La simre i 5-10 minutter før du serverer.


Som jeg skrev så kan denne suppa varieres på alle mulige måter. Jeg tror sånn sett du kan bruke hva du har av kjøtt eller kutte det helt ut. Vi har med hell brukt kyllingkjøttdeig, biff og kyllingfilet i tern. Du kan ha i agurk, selleri, purre eller paprika og kutte ut f. eks squash.. Jeg har alltid hatt i gulerøtter og poteter men bytta alt mulig annet ut. Og avslutninga gjør jeg alltid på samme måte med olje, tomater og urter. Har dog variert med bladpersille, kruspersille og koriander, veldig godt alt sammen. Suppa er også nydelig dagen etter!

Vi pleier å ha hjemmebakt olivenbrød ved siden av men det funker med alt mulig, loff, brød, flatbrød, hvitløksbaguetter, eller ingenting.

Vi skal spille kort og spise med naboene i kveld.. Om noen har noen tips til hva vi kan spise så si gjerne i fra:) Ha en nydelig fredag!

3 kommentarer:

 1. Du matglade venn, må bare gå inn i gruppen
  thermomix i Norge. "norges minste elektriske kjøkken" Les om maskinen. Om du har den kan du ikke leve uten :-)

  Den er PERFEKT til å lage blant masse annet supper

  Med vennlig hilsen
  Janicke

  SvarSlett
 2. Har akkurat spist den sinnsyke gode suppen til middag idag, og den var, sinnsyk god! Takk for tipset!

  Mvh
  Thomas

  SvarSlett
 3. Hei Thomas:)

  Tusen takk for hyggelig kommentar!! Ja den suppa er virkelig god. Har eksperimentert en del med den oppskriften og det meste funker. Man kan i grunn bruke det kjøttet og de grønnsakene man har og avslutte med bokstomater (jeg har også brukt tomatpure og ferske tomater), urter (gressløk, koriander, kruspersille, løpstikke etc..) og olivenolje og alltid med et nydelig resultat. Den suppa er alltid en vinner hos oss:)
  Glad bloggen blir brukt!
  Ha en fin kveld:)
  Hilsen Anja

  SvarSlett