fredag 27. august 2010

pommes duchesse med vriHei:)

Etter en lang sommer med masse kjøtt og god feit mat har jeg og ei venninne bestemt oss for å være kjøttfrie en hel måned. Det vil si fri for rødt og hvitt kjøtt. Vi spiser begge fisk og egg (og sopp!). Det er allikevel et spennende prosjekt for meg, da jeg er veldig kjøtt glad. Hvor mye veggis mat kan man lage liksom? Eh.. det er visst ikke lite.. Har tråla blogger og bøker og det virker ikke som noe stort problem å finne 30 middager uten kjøtt.. Denne uka har jeg for eksempel spist helt vanlig middag som jeg pleier, bare kutta ut kjøttet.. Har spist indisk gryte ( erstattet kyllingen med masse blomkål og potet i terninger), spist taco med bønnestuing istedet for kjøttdeig ( oppskrift kommer senere), fiskeboller i hvit saus, og i går lagde jeg favorittsuppa mi på bare grønt:)
I helgen blir det reker og krabber og vegetarburgere med pommes frites. Lider altså ingen nød sålangt.
Håper på å prøve ut noen nye ting som er verd å blogge om. Har dere noe jeg burde prøve på så post en kommentar:)

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på noe jeg prøvde ut på hytta for et par uker siden.
Vi hadde hatt potetmos til middag dagen før og hadde en del rester. Det er ikke så digg å varme opp hjemmelaget stappe fra gårsdagen så jeg prøvde en vri som funka veldig godt.

Dette passer som tilbehør til fisk, kjøtt og fugl.

Rør 2 egg inn i hjemmelaget potetmos (laget av 5-6 poteter og en gulerot), tilsett 1 liten finhakket løk og ca 100 gram revet ost. Form med en spiseskje til runde kaker og stek i middels varm stekepanne i litt olje til de blir gyldenbrune på hver side.Mmmmmhhh!!!! De ble skikkelig crispy på utsiden og fluffy myke, med smelta ost innimellom på innsiden. Anbefales!

Denne dagen hadde vi det som tilbehør til grillede sommer koteletter, med sopp stuing (oppskrift kommer). Godt med avveksling til kokte poteter.
I helgen er det mersmak festival i skien, og vi har tenkt oss opp å smake litt i morgen. Blir nok en utfordring å la vær å smake på all den digge maten som inneholder kjøtt, men får trøste meg med at det ikke er noe i f.eks sjokolade;)

Ha en fin helg!

4 kommentarer:

 1. Ja det er greit å få brukt rester, og ikke minst når det blir såå godt:)

  SvarSlett
 2. du vet nok ikke hvem jeg er men jeg googlet poteter med vri og fikk denne opp. KNALLGODT!!!!!!!!! Takk skal du ha! Hilsen Eldrid

  SvarSlett
 3. Hei Eldrid:)

  Takk for hyggelig tilbakemelding!
  Håper du har hatt en strålende påske:)

  Hilsen Anja

  SvarSlett