lørdag 31. januar 2009

Indisk gryte

Ahh, lørdag! Sove lenge, kaffe og avis og noen timer i byen med min kjære. Ikke så ofte jeg labber på måfå rundt i byen lenger og hadde glemt hvor digg det egentlig er.
I dag har jeg vært innom noen butikker jeg ikke har vært i før og det kosta litt men gledet desto mere. Fant blandt annet disse utrolig morsomme øredobbene:)
Man kunne få dem med forskjellig tekst (ett ord på hver dobbe), ex: Jente-Lus, Tøyse-Jente, Litt-Diva, Dream-On, men jeg falt for disse. Jeg kjøpte dem i dette galleriet, men kunstneren har også eget nettsted, snellaogpetronella.no . Sånne funn kan gjøre en helt vanlig dag til en litt bedre for meg. Med tanke på morsdagen neste søndag så kjøpte jeg også dette nydelige bokmerket. Butikken heter Pynt og ligger i porsgrunn men har også netthandel på nettpynt.no. Morsomme ting i alle prisklasser. Vel dette innlegget blei jo litt prega av reklame, men jeg tjener ikke noe på det, så det er sagt;) Litt fælt å si det men sånn handling gjør meg i godt humør!

I kveld blir det indisk red hot curry til middag her. Den er virkelig sterk men dempes litt ned ved å ha yoghurt naturell som tilbehør. Red hot curry paste kan lages selv ,oppskrifter finnes her.. men jeg elsker den ferdige paste`en fra Patak`s som heter exstra hot curry paste, tomato and cumin. Jeg kjøper den på asiamat men jeg har også sett den i noen matbutikker som har stort vareutvalg, ex Meny.

Hot Curry til 6 sultne

Fres 1 stor hakket løk sammen med ca 3 kyllingfilèter( skåret i litt store terninger) i en stor gryte, Ha i ca 10 champignonger (deles i 4) , 1/2 blomkål i buketter, og 2 gulerøtter (kuttes i staver) Fres alt sammen. Ha i 3/4 glass med curry paste (mindre eller mer etter hvor sterkt du liker maten, jeg liker det hot!) og to bokser med hakkede tomater, Fyll på med et par desiliter vann om det ikke dekker alt. Kok i ca 20 min på svak varme.
Ha så i grønne lange bønner ( kutt vekk evt stilk) og en boks eller 10-15 minimais (litt mer vann om det ikke dekker) og la simre i ca 5-10 min til alt har rett konsistens ( al dente grønnsaker og gjennomkokt kylling). Jeg pleier å servere med ris og yoghurt naturell ved siden av og har jeg fersk koriander så smaker det nydelig som topping!

Denne retten kan fint lages vegetarisk, noe vi ofte gjør. Da bytter jeg ut kyllingen med poteter (5-6 stk i store terninger). Grønnsaker kan selvfølgelig byttes ut til andre men det er disse jeg foretrekker. Hvis du har lyst til å bruke hot curry glasset til noe annet så kan du ta noen spiseskjeer Paste i en plastpose sammen med et lite beger yoghurt naturell og legge i noen kyllingfilèter til marinering. Dette smaker utrolig godt. Eller kylling i terninger som trekkes i marinaden noen timer og stekes og serveres i nanbrød med koriander, mango chutney, revet kål/gulerøtter og yoghurt naturell, yum! Har jeg vært uklar på noe i oppskriften så bare spør. Nå skal våre ganer brenne!


Ha en fin lørdag:)Posted by Picasa

3 kommentarer:

  1. Pussig at du skulle nevne Snella & Petronella nå. Ei venninne av meg fortalte akkurat at hun hadde snublet over Snella & Petronellas knappelab her i Oslo, og krysser nå fingrene for jobb på knappefabrikken i nærmeste fremtid:)

    SvarSlett
  2. Ja de lager visst primært knapper, men kom over litt andre ting nede på galleriet der. Vittig med sånne tilfeldigheter.. når man hører et navn første gang så dukker det plutselig opp både her og der. Have a nice one og hils din kjære:)

    SvarSlett
  3. Den indiske gryta di er kjempegod, og så lettvint. Lagde den masse i Boston.. Skal til å skrive handleliste for kommende uke, blir nok indisk en dag ja!

    SvarSlett