Dette er en variant av fiskegrateng som er veldig god. Når man ikke har fisk i kjøla eller får mange på middag og bare har 8 fiskekaker for hånden..
Jeg laget en kjempestor porsjon i langpanna men man kan jo bare lage det i en ildfast form om man er 4 pers.
Kok pasta (makaroni, skruer, whatever) og ha i en form.
Kok erter og gulerøtter i terninger. Skjær fiskekaker i skiver og dekk pastaen ( jeg brukte steinbittkaker, Mmmmhhh). Lag tykk hvit saus av: Mel, smør, kraft fra kokte gulerøtter og erter og melk. Tilsett malt muskatt, salt og pepper. Når sausen er ferdig så har du i finhakket purre, erter og gulerøtter samt sprøstekt bacon om du har.
La sausen avkjøle litt og ha i 3 eggeplommer ( 2 hvis liten form). Stivpisk eggehvittene og vend forsiktig inn i sausen.
Hell over pastaen og fiskekakene og dekk med strøbrød.
Stek i ovnen på 200 grader i ca 30-45 minutter, til den er gylden på toppen og luftig i konsistensen.
Server med kokte poteter og persille smør.
Nydelig!
Her er det hytta som gjelder i helgen. Høy hengekøyefaktor og en bunke bøker og forhåpentlig et bad i sjøen:)
Ha en god helg!!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dette så veldig godt ut, og må selvfølgelig testes ut en av dem nærmeste dagene :)
SvarSlettHåper dere liker det:)
SvarSlettDenne ble jeg glad for, ei i fam.spiser ikke kjøtt nemlig. Denne metter store og små.
SvarSlettKor knallflink du e!Her va det masse deilig
SvarSlett