Nok et brød fra meg. Dette passer godt som tilbehør til supper, salater og gryter, men også som tilbehør til godt pålegg, koldtbord eller tapas. Urtene kan varieres, men dette er en veldig god kombinasjon!
4 dl lunket vann, 1 pose tørrgjær, 1 ts sukker og 1/2 ts salt blandes til gjæres er løst opp. Tilsett ca 500 g mel litt etter litt til deigen blir
Elt deigen i 1 minutt og kjevle den litt ut.
Bland 2 ss frisk persille, 2 ss koriander og 1 ss timian sammen med ca 50-70 g revet cheddar i en bolle.
legg urte/oste blandingen i midten av deigen og fold deigen rundt. Legg brødet i en brødform eller form det så godt du kan. Dekk med plast/fuktig kjøkkenhåndkle igjen og hev i ca 30 min.
Pensle det med melk og sett inn i forvarmet ovn, 210 grader. Stek i ca 30 min, eller til overflaten er brun og sprø.
Første helga i mai nå, nydelig vær og sommer`n rundt hjørnet.
Ha en strålende helg:)
Dette så helt nydelig ut!!!
SvarSlett