lørdag 2. mai 2009

Urte og ostebrød


Nok et brød fra meg. Dette passer godt som tilbehør til supper, salater og gryter, men også som tilbehør til godt pålegg, koldtbord eller tapas. Urtene kan varieres, men dette er en veldig god kombinasjon!

4 dl lunket vann, 1 pose tørrgjær, 1 ts sukker og 1/2 ts salt blandes til gjæres er løst opp. Tilsett ca 500 g mel litt etter litt til deigen blir løs men eltbar. Hel deigen ut på en bakematte og ha godt med mel på fingrene. Da kan du elte uten å tilsette for mye mel i deigen. Den skal så eltes i ca 10 min til den er smidig. Legg den i en bolle smurt med olje så den ikke kleber seg fast. Dekk med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

Elt deigen i 1 minutt og kjevle den litt ut.

Bland 2 ss frisk persille, 2 ss koriander og 1 ss timian sammen med ca 50-70 g revet cheddar i en bolle.


legg urte/oste blandingen i midten av deigen og fold deigen rundt. Legg brødet i en brødform eller form det så godt du kan. Dekk med plast/fuktig kjøkkenhåndkle igjen og hev i ca 30 min.
Pensle det med melk og sett inn i forvarmet ovn, 210 grader. Stek i ca 30 min, eller til overflaten er brun og sprø.
Vent helst i minst 15 min før du skjærer i det, så brødet får "satt" seg:)

Første helga i mai nå, nydelig vær og sommer`n rundt hjørnet.

Ha en strålende helg:)

1 kommentar: