tirsdag 28. april 2009

Gråboller


Heh, fristende navn;) Men det er det mamma kaller det og navnet skjemmer ingen.
Dette er helt plain tradisjonell husmannskost som smaker superdigg om man er glad i saus og potetmiddag.

Middag til 4-5 stk

Kjøp en pakke medisterfarse ca 500 g. Sett over poteter nok til de som skal spise. Mens de koker setter du på en kjele med ca 6-7 dl vann og lar det koke opp. Ta en spiseskje medisterfarse og form til boller. Det blir enklere om du dypper skjea i kaldt vann mellom hver bolle. Ha bollene i det oppkokte vannet. La bollene trekke, ikke koke, i vannet i ca 10 min.
Hell bollene og kraften over i noe annet og smelt 4 ss smør i kjelen. Visp inn 4 ss mel og spe med vannet fra bollene og melk til du får en tykk hvit saus. Ha bollene i sausen når den er ferdig og la trekke til poteter og evt grønnsaker blir ferdig kokt. Smak til med salt og pepper.


Server gjerne med gulerøtter, brokkoli, blomkål eller noe annet du liker og masse tyttebærsyltetøy!! Yum!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar