fredag 15. mai 2009

Namtok


Mmmm digg frisk og sterk thai mat!
Det her er kjempe enkelt å lage i tillegg til at det er sunt. Vi er jo så heldige å ha en velutstyrt Asia-mat butikk her i byen og der får du alt du trenger.

Begynn meg å lage alt tilbehøret.

Skjær 2-3 frisk rød chilli i ringer og ha over i et glass. Hell over 1,5 dl 7% eddik.Kjøp en pakke laaaange grønne bønner, skjær av endestykkene og kutt i knaskbare (6-8 cm) stykker. Legg i en skål.

Grovhakk en bunt koriander å ha i en annen skål.

Kutt en kvart kål i grove stykker. Skal også knaskes vedsiden av.

Ta 5 store røde tomater, fjern frøene og kutt tomatkjøttet i terninger. Bland sammen med 8 finhakkede sjalottløk.


Kok ris... kjempegodt med både basmati og jasmin.
Skjær 2 lime i båter og ha på en skål.

Varm Chapatti brøt eller annet tynt brød, som Nanbrød eller lefser.
Stek en pakke kjøttdeig, kylling eller svin. Tilsett en pose Namtok pulver og en halv desiliter vann. Ha i 3 hakkede sjalott løk. Når den er ferdig stekt så røres det inn ca 4 ss fiskesaus.
Når kjøttdeigen er ferdig blandes den sammen med tomatene og sjalottløken.

Ha ris på tallerknen, topp med kjøtt/tomat/løk blandingen. Hell over et par spiseskjeer av eddik/chilli blandingen ( unngå å ta med selve chillibitene om du ikke er veldig glad i sterk mat. Eddiken har trukket til seg en del av det sterke og det er kanskje nok?). Strø over frisk koriander og press noen dråper lime over. Ha grønne bønner, kålbiter og brød ved siden av. Disse "kjøler" ned og demper noe av den sterke smaken, i tillegg til at det smaker kjempe godt.

Mmmm!! Kjapp og nydelig mat. Friske urter og rå grønnsaker:)

Ellers er det jo 17 mai helg. Her blir det heller feiring d. 16 i år da Rockeklubben I Porsgrunn- R.I.P feirer 20 års jubileum med flere konserter i rådhustrappa. Akk det blir så moro!!

Ha en strålende helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar