lørdag 30. mai 2009

Te-briks

Hjemmebakst er så koselig. Og digg. Best av alt er at det tar som regel ikke så lang tid. Om du har noen hjelpemidler, som en kjøkkenmaskin, er det jo ennå enklere.
Her er oppskriften på noen supergode te-birkes som passer til frokost, lunsj eller kveldsmat.

14 stk:

25 g gjær, 3,5 dl vann, 1/2 ts salt, 1 ts sukker, 100 g smør, ca 500 g hvetemel. Egg til pensling og valmuefrø til å strø over.

Smelt 50 gram av smørret og ha i vann. Bland med gjær når det er lunkent. Om du har kjøkkenmaskin med deigkroker er det bare å hive alt oppi den:) Ellers tilsett sukker, salt og mel og elt til en smidig og fin deig.
La heve til dobbelt størrelse mens du gjør noe annet hyggelig. Kjevle ut deigen til ca 60 X 40 cm.
Smør på de siste 50 grammene smør på 2/3 av deigen.


Brett deigen 3 ganger fra langsiden og skjær i 14 stykker ca 4 cm. Legg til heving i ca 30 min. Pensle med egg og strø over valmuefrø.

Stekes på 250 grader i 12-15 min. midt i ovnen.

De blir skikkelig luftig inni og sprø og gode på utsiden. Nydelig med ost, syltetøy eller whatever i grunn:)

Ha en fin dag i sola og nyt pinsa!

3 kommentarer:

  1. Julian hadde med noen hit forrige gang du bakte, og de var nyyyydelige:) Og ja, hjemmebakst er koslig og ikke minst utrolig godt

    SvarSlett
  2. Fant denne når jeg søkte på google. Håper det er greit at jeg linker til innlegget på bloggen min? Si ifra hvis jeg skal slette! :)

    SvarSlett
  3. Hei:)

    Det er helt i orden Nora!
    Ha en fin lørdagskveld:)
    -Anja-

    SvarSlett