onsdag 3. juni 2009

Pizzasnurrer

I dag reiser min sønn på telttur med klassen sin. De skal sykle noen kilometer og kose seg i skog og mark i to dager.

Det er litt vanskelig å finne ut hva han skal ha med av mat når de ikke får ha med primus/stormkjøkken og bare skal grille en gang. Men så kom jeg på at pizzasnurrer er digg å spise og holder seg en stund. Når jeg baker disse så varierer det veldig hva jeg har i. Jeg tar det jeg har, noen ganger er det uten kjøtt og noen ganger med. I dag fant jeg en pose pizzafyll fra toro, en purre, litt roastbiff og ost. Men du kan jo bruke hva som helst...litt skinke, sopp, løk, squash, hvitløk, paprika etc.. Det er ganske enkelt og du trenger ikke allverden av råvarer. Det blir som å lage en pizza med lite fyll.

Deig:

4 dl lunkent vann, 1/2 pk tørrgjær, 1 ts salt blandes i en bolle. Hell i hvetemel til deigen er fin og ikke kleber på fingrene. La stå til heving i minst 30 min.

Fyll. Som sagt så tok jeg bare en vanlig pose pizzafyll fra toro denne gangen og tilsatte purre og roastbiff i små biter. Ellers pleier jeg å lage en saus av en boks hakka tomater, litt oregano/pizzakrydder, 1 fedd finhakka hvitløk samt en spiseskje tomatpurè. Du kan og lage en saus av ketchup og krydder/buljong eller andre tomatbaserte sauser.

Når deigen er ferdg hevet deler du den i 2 deler. Kjevle den ut til ca 1/2 cm. Smør på tomatsaus.


Ha på det du liker best i et tynt lag. Det er veldig vanskelig å rulle den sammen om du har for mye fyll på, så vær litt "gjerrig". Strø over litt ost og rull den forsiktig sammen til en lang pølse.


Skjær 4-5 cm tykke skiver og legg dem på et bakepapir kledd stekebrett.

Pensle sidene med egg og stek i ferdig varm ovn på 225 grader i ca 10-15 min til de er gyldne.Mmmmm Like gode kalde som varme!
Nå tenker jeg poden kommer til å kose seg i skauen!

Ha en fin dag:)

1 kommentar:

  1. Kjempe tips! Det skal jeg prøve neste gang vi skal på tur :-) Mmmmmm

    (Takk for en hyggelig kveld i hagen forrige lørdag forresten ;-)

    Klem S.

    SvarSlett