onsdag 23. desember 2009

Hjemmelaget surkål

Lillejuleaften allerede:)
Her i huset dufter det nå av medisterkaker og surkål, Mmmmmm!!! I kjøla ligger ribba ferdig krydret og all julematen er handlet inn. I dag blir det litt gaveutkjøring og en liten tur til kirkegården og ellers bare julekos på sofaen med den nyeste boka til Henning Mankell:)

Om du ikke har kokt egen surkål før så får du oppskriften her:

1 Stooooor porsjon som varer hele jula:

2 kålhoder, 3 epler, 7% eddik, 5-8 ss sukker, 1 pose karve, 2 ss salt og vann.

Del kålen i 4 og riv den med en ostehøvel oppi en kjele.


Skrell eplene og skjær dem i terninger.

' Ha i en hel pose karve sammen med salt og bland litt sammen. Hell på ca 5-6 ss eddik og tilsvarende sukker.
Hell på vann til halvparten av kålen er dekket. Den inneholder mye vann så ikke ha på for mye. Kok opp og la små koke i 45- 60 min, til kålen er mør. Smak om det er riktig mengde sukker/eddik og tilsett litt av hver til smaken blir som du liker den.



Sett kaldt ( jeg har den i kjellertrappa) og ta det du skal bruke over i en kjele. Varm opp til middagen. Rett før servering kan du ha i litt ribbesky, da blir den perfekt!

Håper dere alle får en nydelig jul med deilig mat, kule pakker og masse tid til det dere liker best:)

God Jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar