onsdag 16. desember 2009

Klemmentin Pickles

Hei:)
O salige juleferie. Har allerede nytt godt av en uke fri, hvor jeg har sydd, lest og sulla rundt og ser frem til nesten 3 uker til i dette herlig ferieliv. Ahhh!! Har store planer om å nyte hver dag i jula!
I dag hadde jeg en venninne på besøk, og vi lagde pickled klemmentiner... eller det heter kanskje syltet klemmentiner..?? Vi har ikke smakt det før men fant en oppskrift og tenkte det var passe "julete" og koselig. Det skal passe som tilbehør til fisk, vilt og kylling/kalkun og det må jo være en perfekt liten julegave nå i disse dager hvor det går unna noen kilo med kalkun.

Her er oppskriften på 3-6 glass ( det kommer an på hvor store/små glass du bruker).
Glassene må rengjøres og desifiserers med kokende vann!

Du trenger:

22 klemmentiner, 8 dl eplecidereddik, 900 gram sukker, 2 hele kanelstenger, 10 nellikspiker og et par- tre cm av en fersk ingefær.

Skrubb klemmentinene i varmt vann.


Skjær dem i ca 1/2 cm tykke skiver og legg dem i en kjele.


Ha på vann til det dekker akkurat, kok opp og la simre i ca 10 min.

Ta skivene forsiktig ut med en hullskje og sett dem til side. Ha resten av ingrediensene i vannet og la koke kraftig i ca 10 minutter.
Ha klemmentin skivene (forsiktig!) oppi igjen og la trekke noen minutter.


Sett kjelen på bordet og bruk en gaffel til å ha over en og en skive i glassene. Fyll glassene helt opp.

La glassene stå mens du igjen koker opp laken i 20-30 min. til den tykner litt.
Sil laken igjennom et rent tøystykke og et dørslag og i et litermål så man fjerner kanel, nellik og ingefær.

Fyll glassene helt opp og skru på lokket.


Vi doblet oppskriften og fikk 9 glass i forskjellige størrelser. Vi klistret på etiketter og et julebilde og det blei veldig så koselig.
Det lukter veldig godt av dette men om det smaker like godt vil tiden vise:)
Ha en fin førjulstid, det skal jeg!

2 kommentarer:

  1. HEI IGJEN. Hvor får du alle ideene fra? Jeg bruker oppskrifter fra bloggen din i ett kjør og høster anerkjennelse hver gabg! Takkkkkk.Du er helt rå på matlaging, og dine oppskrifter er bare HELMAX..Du er ei cool jente. Jeg liker bloggen din og er deg evig takknemlig for alle oppskriftene. Din blogg er ti ganger bedre enn matprat.no God jul, jenta (O:

    SvarSlett
  2. Tusen tusen takk:)
    Får jo masse inspirasjon fra andre blogger, og mye fra venner og tradisjonell husmannskost. Er et matvrak og da må man jo prøve ut noe nytt noen ganger. Kjempekoselig med ros!!
    Godt nyttår!!

    SvarSlett