tirsdag 3. november 2009

Ovnsbakt småørret med deilig tilbehør

Heisann:)

Her om dagen kjøpte jeg inn en liten fjellørret til hver og en i huset og bestemte meg for å prøve noe nytt. Som regel kjøper jeg en stooor fisk som jeg fyller med rømme eller smør og kruspersille og baker den. Denne gangen fylte jeg hver fisk med gul paprika og purre og en liten smørklatt.


Dryste på urtesalt og sitronpepper og pakket dem i i folie. Stekte i ca 20 min på 180 grader.

Som tilbehør lagde jeg en lun salat og røstipoteter.

Potetene lages slik:

Skrell 6-7 poteter. Riv dem på et rivjern oppi en bolle med et rent tøystykke i.

Riv en løk oppi også.



Samle sammen kledet og press ut så mye vann som du klarer.



Tilsett ca 100 gram revet gulost, litt kruspersille, gressløk, et egg, salt og pepper.


Bland godt sammen.

Form små "kaker" og stek i varm stekepanne i litt smør og olje til de er gyldne på begge sider.


Mmmmm!!!


Salaten lagde jeg slik:

Bland først salatblader, tomat, agurk og løk i en bolle. Fres blomkål og brokkoli i små bunter i en stekepanne sammen med paprika. Bland sammen med salaten.

Til sist drysset jeg over en håndfull ristet solsikkekjerner.

Server det hele med en rømmeklatt!

En riktig så digg fiskemiddag spør du meg:)

7 kommentarer:

  1. Dette er noe av det beste jeg har sett innen matoppskrifter! Har ikke sjekket resten ennå, men denne måten å vise hvordan på, er jo GENIAL!! TUUUSEN takk!!

    SvarSlett
  2. Åh, tusen takk for supersøt tilbakemelding:)
    Kjempekoselig!
    Ha en finfin mandag.
    -Anja-

    SvarSlett
  3. Hei.
    Takk for tipset, var kjempe godt
    -Bjarne-

    SvarSlett
  4. Jaaaa !!!
    Hadde lyst å prøva noko nytt, sidan eg skal ha middagsgjest i dag. Dette ser ut til å vera midt i blinken. Takk for detaljert framgangsmåte. Gledar meg

    SvarSlett
  5. Håper maten smakte Gro 😊😊

    SvarSlett
  6. Kjempegod fiskeoppskrift, selv om jeg bare brukte vanlige kokte poteter og en klatt rømme som "saus".
    Mye bedre enn å steke småørreten som vanlig, på panna.

    SvarSlett
  7. Så bra det smakte! Ja kokte poteter er veldig godt til slik fisk. Har også prøvd å dekke fisken med lime og det er friskt og digg😊

    SvarSlett