fredag 6. november 2009

Tøfler

Tenkte å dele med dere en enkel strikkeoppskrift på tøfler nå som vi nærmer oss kaldere stunder. Kanskje de kan være et julegavetips også?
Jeg er ingen strikkeekspert, men jeg kan legge opp masker, strikke rett og vrang og felle av. Man trenger ikke mer kunnskap enn det for å strikke disse søte varme tøflene:)

Jeg strikker disse veldig store og hiver dem i vaskemaskinen på 40 grader med litt grønnsåpe, så blir de tovet. Det er helt nødvendig og bruke garn i rent ull, hvis ikke blir de veldig slafsete og rare.
Jeg bruker også ganske store strikkepinner, rundpinne 6.
Til størrelse 38-42 så gjør jeg slik:

Legg opp 60 masker.


Strikk 22 riller ( altså rette masker frem og tilbake på pinnen til du kan telle 22 riller).Fell av 5 masker ( ved å strikke de to første maskene på pinnen og løfte den første maska over den andre. Gjenta 5 ganger totalt)Strikk pinnen ut som vanlig og gjenta når du strikker pinnen tilbake. Strikk så 20 riller til. Så feller jeg av på denne måten:
Strikk 2 rette og to masker sammen og fortsett med det ut pinnen. på returen så strikker man bare vanlig rett. Så strikker man to vanlige runder. Strikk så 1 rett og to sammen ut pinnen, og vanlig på returen. Strikk to vanlige runder til. Strikk igjen 1 rett og to sammen ut pinnen, vanlig på returen. Strikk en runde vanlig. Til sist strikker man 2 og 2 sammen.
Klipp av tråden med ca 40 cm lengde og tre tråden gjennom de maskene som er igjen på pinnen. Snurp sammen.

Det er mulig jeg forklarer dette på en vanskelig måte men jeg håper bildene illustrerer hva jeg mener... Så må man feste alle trådene( det blir en del tråder om man vel ha forskjellige farger og striper)


Montere ved å sy en søm langs fronten av tøffelen og bak. Hiv de så i maskinen på 40 grader med litt grønnsåpe og gled deg til resultatet:)Fine ikke sant? Jeg har strikket en del par allerede.. det går ganske fort når man har gjort det noen ganger. De kan jo varieres i uendelige farger og størrelser. Vil man strikke større så må man legge opp noen masker ekstra og plusse på noen riller.

Bare å spørre om jeg har forklart dårlig eller komme med tips :)
Ha en fin høstkveld!

3 kommentarer:

 1. jeg må få prøvd å lage disse! Perfekte julegaver ja. Tenkte at det kunne vært fint med en heklet kant rundt også. Spesielt fint hvis man skal lage noen skikkelige jentetøfler:)

  SvarSlett
 2. Ja en heklet kant er en god ide:)
  Mamma gjør alltid det, men jeg er så utålmodig at jeg bare hiver dem rett i maskinene så fort jeg er ferdig, hi hi.

  SvarSlett
 3. Denne høres veldig bra ut :)jeg må prøve:)hvor mange masker trenger jeg om jeg skal strikke str 48?

  SvarSlett