Forsøkte for første gang å lage en kjøttpudding her om dagen og syntes det var verd å blogge til dere. Blir litt matlei noen ganger og litt lei av alltid å bruke de samme oppskriftene så da tenkte jeg å prøve en kjøttpudding. Jeg brukte kyllingkjøttdeig men man kan jo bruke den deigen man har.
til en brødform:
600 g kylling kjøttdeig
2 ss potetmel
1/2 purre
1 paprika
1,5 dl melk
1 egg
salt og pepper.
Rør deigen glatt med salt og pepper. Tilsett de finhakkede grønnsakene, potetmelet,egget og melken.
Rør det hele sammen og hell i en brødform smurt i olje.
Stek på 180 grader midt i ovnen i en langpanne fylt med vann ( eller vannbad som det heter;)) i ca 45-60 min.
La hvile i ca 10 min.
Vend over på et fat og server:)
Jeg hadde kokte poteter, brun saus og fløtespinat ved siden av.
Den lagde jeg slik:
1 pose frossen spinat smeltes i en panne, tilsett litt malt muskat, salt og pepper og 1 dl fløte. Kok opp og server.
Enkelt og digg og litt variasjon for oss iallefall. Rester av kjøttpuddingen kan brukes som pålegg:)
Ellers er alt bra her om dagen. Har begynt på siste eksamen før jul, en gruppe eksamen som vi har en drøy uke på. Er i en super gruppe så dette går nok fint.
Ser utrolig frem til jul of late dager med gode bøker og masse digg mat!
Ha en strålende uke!!
Anja
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei Anja,
SvarSletthar du allerede begynt med alle julepynte og julemat? :)
Er ikke noe särlig ivrig til å bake sjöl jeg, men synes det er kult å se hva som andre driver med för jul..
Alt sjokolad, kaker, boller og godbiter....ahh det er deilig å bare se på :)
Önsker deg en fortsatt fin höst og håper snöen laver ned snart!
Hilsen, Kaisa fra Jyväskylä
Hei Kaisa:)
SvarSlettNei jeg har ikke begynt med det ennå, men har planer om å sette i gang fra mandag:) Nå er det lite undervisning og skole før jul så da kan jeg kose meg med late dager her hjemme. Ikke noe snø foreløpig men satser på masse snø etterhvert, og da komme vel du og Ville på besøk?? Hvordan går det med masteroppgaven??
Stor klemfra Anja