I dag er det søndag og min dag til å lage middag. Var så heldig å få en en surra elgstek og den har jeg laget i dag. Mmmmmm!
Fremgangsmåte:
Gni steika inn med salt, pepper og knust enebær. Brun i en gryte/panne sammen med noen stilker med frisk timian.
Kutt 1 stor løk, et par epler og to store gulrøtter i grove biter, legg i et ildfast fat sammen med litt hakket hvitløk og noen fler timianstilker.
Når steika er brunet på alle kanter så legg den over grønnsakene. Hell 3-4 dl vann i gryta og kok ut krafta. Hell den over steika og grønnsakene.
Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steika og sett inn i 100 grader varm ovn.
La steke i ca 4 timer til termometeret viser 70-75 grader.
Pakk steika inn i aluminiumsfolie og la hvile i ca 30 minutter.
Saus:
Sil resten av krafta og grønnsakene gjennom et rent klede i et dørslag.
Kok opp krafta i en kjele. Tilsett maizena jevning til det tykner. Ha i en dæsj med rødvin mens det koker. Ha i 1 dl fløte og noen skiver brunost samt salt og pepper.
Som tilbehør hadde jeg poteter, gulrøtter, blomkål, brokkoli og soppstuing.
Soppstuing:
Grovhakk sopp, finhakk løk og purre.
Stek i smør i en panne til nesten all væsken har fordampet. Tilsett et par spiseskjeer mel og 3 dl av en blanding av buljong (kraft) og melk.
Smak til med salt og pepper. La simre noen minutter.
Dette ble utrolig godt. Kjøttet var så mørt at det formelig smelta på tunga:)
Ha en fin søndag!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar