søndag 19. juli 2009

hvetebakst

Hei:)
Her om dagen hadde jeg gjester og bakte litt forskjellig ut i fra oppskriften min på boller. Jeg doblet oppskriften og fikk 10 store skoleboller og en svær hvetekake ut av den. Mmmmm!!Halve deigen trillet jeg ut til ti boller, lagde en grop i dem og helte i ferdig vaniljekrem. Lot dem heve en drøy halvtime før jeg penslet
dem og stekte i 200 grader forvarmet ovn i ca 15 min.Når de var kjøla litt ned dyppet jeg hver bolle i melis/vann glasur og deretter i kokosmasse. De så nydelige ut og smakte fortreffelig:)


Resten av deigen kjevlet jeg ut til et rektangel, smurte på smør og drysset med kanel og sukker.


Så hadde jeg en god stripe med vaniljekrem på midten før jeg snittet på hver side og prøvde meg på en lur flette.... det var vel ikke det proffeste jeg har gjort men jeg gjorde så godt jeg kunne og trillet noen små kuler av deigrester som jeg dekket over de verste feila med. Resultatet blei ganske artig:)

Lot den heve i ca 45 min og stekte den i ca 20 minutter etter å ha penslet med egg. Helte så litt melisglasur over når den ble litt kald. Delte den i 2 og heiv den ene i frysern til en annen dag.


Bakte samtidig noen deilige pølsehorn og en slags pirog med digg fyll.

Deigen er:

5 dl lunkent vann
ca 1 kg mel
1 ts tørket oregano
1 ts salt
50 g gjær
noen spiseskjeer olje

Elt og la heve til dobbel størrelse.

Så delte jeg deigen i 2. Den ene kjevlet jeg ut til en sirkel, skar 10 "pizzastykker" og rullet en halv pølse fra spiss enden av trekanten til det ble et slags horn. Hevet i ca 30 min. Penslet med egg og strødde på valmuefrø. og stekte på 200 grader i ca 12-15 min. Yummie:)

Resten av deigen delte jeg inn i små "boller" som jeg klappet flate og runde. På den ene halvsiden la jeg oppskåret chorizopølse og en god sterk ost, brettet den andre siden over og brukte en gaffel til å tette enden med. Hevet i ca 30 min og penslet med egg og stekte på 200 grader i ca 15 min. Smakte himmelsk varmt men gode kalde også.Ellers nytes ferien i fulle drag med bøker, god mat, god vin og gode venner.

Ha en strålende søndag:)

2 kommentarer:

  1. Ser iallefall knallgodt ut. Håper du får ein fortsatt fin ferie.

    SvarSlett
  2. Takk:) Ha en fin ferie du også!

    SvarSlett