tirsdag 7. juli 2009

Digg mos

Mmmm!! I går kveld hadde vi pølser og mos til middag. En relativ kjedelig rett, men med litt ekstra stæsj blir det et riktig så digg måltid. Pølsene vi bruker her i huset kjøper vi på en ica butikk.. de er fra brubakken slakteri i kragerø og kommer i ca 70 varianter (!!). Alt fra elg, vilt, spanske, tyske og tradisjonelle, grove, fine og yummie!!! Mosen jeg lagde i går består av 6 skrella poteter i terninger, 2 gulerøtter, skrella og finhakka, ett fedd fin hakka hvitløk , vann så det dekker og en halv buljongterning.


Kokes i ca 15-20 minutter til alt er mørt og mosbart. Hell av vannet, tilsett 2 ss smør og ca 1 dl melk og en god klatt med rømme. Moses godt, men det gjør ikke noe om mosen har litt små biter i seg:) Det er bare godt!


Tilbehøret er nesten en slags rattatouille. En halv squash deles i terninger, hakk en løk, 5 sopp skjæres i skiver, 1 liten grønn chilli og en fedd hvitløk finhakkes. Alt stekes i en panne med litt olje.


Serves med ketchup og sennep!


Lettvint og digg!

Ellers nyter jeg ferien i fulle drag. Regnværet plager ikke meg. Har lest mange bøker allerede. Kan anbefale Den tidsreisendes kvinne av Audrey Niffenegger. En nydelig og anderledes kjærlighets historie om en som reiser i tiden. Kona møter ham for første gang når han er i 30 åra og hun er seks år.. Ikke på noen måte noen pedofilihistorie men derimot en søt og spesiell fortelling. Jo Nesbø`s siste bok Hodejegerne leste jeg i går og klarte ikke å legge den fra meg før jeg var ferdig. Denne handler ikke om Harry Hole, men er en frittstilt roman om en hodejeger som går langt for å få råd til sin dyre livsførsel og møter sin nemesis på veien til målet. Spennende!
Nå blir det noe så spennende som tacos til middag her i huset.
Ha en fin dag i regnet!!!

2 kommentarer:

  1. Hei. Lillemeg igjen (O: Laget denne retten og serverte her om dagen, til stormende jubel. Mosen er kjempegod og en slipper å pøse på med salt. Buljongen ga veldig god smak, og jeg er så glad for grønnsaksoppskriftene dine. Du gir meg veldig mange gode tips. Tusen takk. Klem og kos..

    SvarSlett
  2. Takk for ros:) Utrolig hyggelig med tilbakemeldinger! Have a nice one:)

    SvarSlett