onsdag 9. mai 2012

kylling frikassè

Frikassè er noe jeg husker godt fra jeg var liten. Mamma lagde alltid dette på enten høne eller lam, men jeg bestemte meg for å prøve å lage det av kylling, noe jeg kommer til å gjøre igjen. Masse smak og kortere koketid:). Ønsker du å bruke høne i stedet så bruk to høner og kok i ca 2 timer.

Bildene i dette innlegget er desverre litt begrensa, da jeg fikk besøk under matlagingen og dermed glemte å ta flere bilder.

Jeg lagde frikassèen av 1 kylling (ca 1200 g) og det var nok til 5-6 pers.

Du trenger: 1 rå, fersk kylling, 1 purre, 4 store gulerøtter, 1 -2 terninger hønsebuljong, mel og smør til jevning og poteter og tyttebærsyltetøy til servering.

Begynn med å vaske kyllingen og dele den opp i biter så den passer i gryta. Dekk med vann og kok opp. Skum av underveis så slipper du å få et "grumsete" resultat.Kok kyllingen i ca en time. Kok opp gulerøtter i noen minutter i skiver i en annen kjele. Sil krafta fra kyllingen. Lag en jevning av smør og mel og spe med kyllingkraften. Sausen skal være noe tynnere en vanlig f.eks brun saus.Plukk kyllingen ren fra beina og ha oppi jevningen. Tilsett de "halvkokte" gulerøttene og hakket purre. La trekke i 10-15 minutter.Server med kokte poteter og tyttebærsyltetøy.
Mmmhhh!! En skikkelig søndagsmiddag:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar