mandag 21. mai 2012

Smaskegod middagsomelett

Her i huset er vi helt "avhengige" av middag. Både sønnen min på 16 og jeg elsker varm mat og det hører med til sjeldenhetene at vi "sluntrer" unna middagen. Det er allikevel sånn at det ikke alltid er tid til de helt store rettene. Da er egg genialt. Vi er storforbrukere av egg rett og slett. Vi liker nemlig varm mat til lunsj og kvelds også hvis vi har muligheten. Noe man har om man har egg:)

Det går jo fint an å lage omelett til middag også. Hvis man trenger et raskt alternativ så metter det godt med rundstykke og litt grønt ved siden av.

Lagde denne omeletten til middag her om dagen og den var mer enn god nok som middagsalternativ.

Til 2 middagssultne trenger du: 1-2 kjøttpølser i skiver, 4 asparges, 1/4 purre, 6 egg, litt tubeost jeg brukte jalapeno ost), og en neve ruccola.

Stek pølsebitene i litt olje i en stor stekepanne. Tilsett aspargesen i biter og hakket purre og fres i ett minutt.Hell over pisket egg tilsatt salt, pepper og 6 ss vann.
  La "trekke" til omeletten nesten stivner på toppen.Den kan godt være litt løs. Ha over noen dæsjer med smøreost. Etter ett minutt er omeletten klar. Legg over en neve ruccola salat rett før servering. Server med godt brød/rundstykker og gjerne noen tomatskiver eller en salat.Blir det igjen noen rester så er det perfekt som pålegg på nistepakka eller pakk inn og ha med på tur:)

2 kommentarer:

  1. Hege i Telemark25. mai 2012 kl. 17:48

    Deilig med noe man kan lage raskt, for så å sette seg ut i sola, kanskje spise ute også.

    SvarSlett
  2. Ja det er sant. Vi får krysse fingrene for en lang, varm sommer med masse god utemat:)

    SvarSlett