onsdag 26. oktober 2011

Saftig eplekake

Hadde litt flaks tidligere i høst, for jeg hadde så lyst på eplekake, og fant 4 (!) epler på treet hagen. Tassen eplehøst på osebakken med andre ord, men nok til en herlig søndagsdessert:)

Ingredienser og fremgangsmåte:

4 egg og 3 dl sukker piskes til eggedosis.


Tilsett 4 epler i terninger, 1 dl hakka mandler, 1 dl rosiner og 1 dl kokos.



Ha i 3 dl melk, 8 ss smelta smør og 1 ts vanilje ekstrakt (kan sløyfes eller erstattes med 1 ts vaniljesukker).


Bland forsiktig med en slikkepott. Sikt i 6 dl mel, 3 ts bakepulver og 2 ts kanel.



Bland godt og ha i en stor springform ( tror min er 27-28 cm). Jeg hadde ennå litt røre til overs og det fordelte jeg i en muffins form.. det ble 5 ekstra småkaker:)




Stek på 200 grader, midt i ovnen i ca 15-20 min.
La hvile litt før du hvelver den over på rist.



Server som den er, eller med en kule vaniljeis, vaniljesaus eller med litt piska krem.
Mmmhhh!!!

2 kommentarer:

  1. Dette er en eplekake som frister.

    SvarSlett
  2. Hei Hege:)

    Ja den ble veldig god altså. Masse smak!
    Ha en fin dag
    -Anja-

    SvarSlett