Suppa ble så god at oppskriften deler jeg her.
Dette holder nok i bøtter og spann til 10 pers, så er dere en vanlig familie så halver oppskriften.
Ingredienser: ca 2 kg lettsaltet svineknoke, 1 kg tørkede erter, 4 skrellede poteter i tern, 5 gulerøtter i biter, 1 hakket løk og en 1/4 kål.
Legg erter i bløtt et døgn før suppen skal kokes.
Kok svineknokene i vann så det dekker. La trekke/simre i 2-3 timer. Ta opp og ha ertene i kokekraften.
La koke i en drøy time eller til ertene er møre. Ha i grønnsakene og la koke i ca 30-40 minutter.
Imens kan du plukke kjøtt fra svineknokene og dele det i passende biter. Tilsett kjøttet og la trekke med i noen minutter.
Server med flattbrød og gjerne grov sennep ( rør ut en spiseskje i bollen, Nam!)
God norsk husmannskost på sitt beste:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar