lørdag 17. juli 2010

Grove rundstykker

Nå på sommern prøver vi å spise ute så ofte vi kan. Og med ferie og fri så har jeg ikke hastverk med å spise frokost om morgenen men kan ta meg tid til å lage rundstykker om jeg har lyst på det.
Disse rundstykkene ble så gode at jeg tenkte å dele oppskriften med dere.. det er bare det at jeg lager som regel deig på slump og har derfor ikke eksakte mål.. men bare prøv å følge dette:

Ta ca 1/2 liter lunkent vann i en stor bolle. Tilsett en pakke tørrgjær, en ts salt og en dæsj olje ( 3-4 ss?) (jeg brukte raps, men ta det du har). Ta gjerne plasthansker på og rør sammen med hendene. Hell over grovt mel( jeg brukte hvetegrøpp som er veldig grovt) og rør sammen, hell på litt havregryn og rør igjen. Tilsett så hvetemel til deigen blir samlet uten å bli hard. Det er bedre at den er for løs..La heve i ca 30 minutter og trill ut i ønsket størrelse. La etterhve i ennå 30 minutter. Pensle med kaffe (!) og strø over havregryn før du setter dem i ovnen på 200 grader i en drøy halvtime.Følg med! Server med digg pålegg og gjerne i sola med kaffe og familien:)


Akkurat nå sitter jeg i Århus sammen med min gode venninne. Vi har vært på jentetur rundt i danmark noen dager. Har det helt fantastisk:) Har både laget god mat og fått servert noen utrolige måltider her. Kommer nok et innlegg snart med oppskrifter og bilder fra turen:)
Ha en finfin dag!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar