torsdag 8. juli 2010

Kylling Tikka

I dag er en grå og overskyet dag og dermed en fin dag til blogging:)
Har hatt en nydelig sommerferie sålangt. Lest masse bøker, spist masse god mat og fått en tre dagers overraskelsestur til Praha av mine søte venner. Var der i helgen og det var helt fantastisk! Vi gikk i grunn rundt i byen konstant, spiste og drakk godt og pleiet trette føtter med Thai- massasje til under hundrelappen! Bare det er grunn nok til å ta turen til Praha:)
Prisene er upåklagelig! En helaften på restaurant med forretter, hovedretter, drikke og kaffe til 4 personer kom på knappe 600 kr! Herlig:)
Men nå er jeg vel hjemme igjen og må lage maten selv.. men den behøver jo ikke å smake trist for det!
Her er oppskriften på en digg indisk rett med masse smak:
Til 4-5 pers.

Ingredienser: c 4-5 Kyllingfileter, et glass indisk tikka (gjerne fra Pataks). yoghurt naturell, fersk koriander, nanbrød, hodekål, gulrot, sitronsaft, grønne bønner, mango chutney og ris.Fremgangsmåte: Skjær kyllingfiletene i litt store biter ( ca 2x2 cm), ha dem i en plastpose sammen med 5 ss av tikka sausen og 7 ss yoghurt. La det gjerne trekke noen timer.
Riv 3-4 gulrøtter og 1/4-1/2 hodekål i en bolle. Ha over sitronsaft (jeg bruker som regel flaske) og bland godt. Det skal være syrlig men ikke oversurt så smak det til.
Stek kyllingbitene i olje til det er gjennomstekt.
Sett ut skåler med hakket fersk koriander, mango chutney, rå grønne bønner, yoghurt naturell, kål/gulerot blandingen, ris, kylling og brød.
Ta noen kyllingbiter, litt ris, kål/gulerot og koriander oppå brødet og brett sammen og nyt! Dypp i chutney og yoghurt og knask bønner ved siden av....Nydelig!


Ja, jeg er ikke noen fotograf.. så bildene blir litt kleine, men jeg håper det gir et lite inntrykk av maten allikavel:)

Måtte dere ha en deilig dag!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar