fredag 30. januar 2009

En bok, boka, bøker, bøkene

Å herlige late dager på sofaen melder sin ankomst i form av fredag, lørdag og søndag. En ny helg står på trappene og heldigvis kommer det en hver eneste uke, hurra!! Er student og lykkelig for det, da vi attpåtil har en studiedag i uka som skal i utgangspunktet benyttes til pensumlesing men som kanhende ganske ofte ikke blir benytta til akkurat det. Det finnes jo så utrolig mange andre bøker som bare venter på å bli lest! Det er faktisk en av mine store frustrasjoner i livet, nettopp det at det finnes så mye god litteratur som jeg aldri får lest.

Men så var det det da at denne bloggen skulle jo handle om alt som er bra og da skyver jeg glatt det til side og setter fokuset på det som er digg med bøker!

Lite er så deilig som å sette seg ned med en bok jeg har kommet inn i handlingen på og vite at der kan jeg sitte så lenge jeg vil. Når jeg leser ( en god bok vel og merke) blir jeg fjern for andre, jeg holder kjeft, hører ikke at jeg blir snakket til og litt smågretten om noen forstyrrer. Jeg lever meg fort inn i historiene som brer seg utover arka og glemmer kjapt evt kjipe sinnstemninger. Jeg kan ikke umiddelbart finne noe annet enn positivt ved å lese. Utbyttet kan bli stort ved at man lærer seg bedre språk, geografi, historie, fantasi, empati, andre kulturer, deres skikker, tradisjoner, matvaner . For meg fungerer det å lese som en form for meditasjon, mitt stille rom ( ok.. nå blei jeg litt revet med her).
I de siste dagene har jeg rukket igjennom tre bøker utenom pensum (og hvor mye pensum jeg har lest er jo helt irrelevant, bloggen skal kun inneholde livsnyterier:) ) hvorav jeg vil anbefale en.

Den heter Den vidunderlige kjærlighetens historie og er skrevet av Carl-Johan Vallgren. Boka handler om en deformert, vanskapt liten fyr som heter Hercule Barfuss og hans kjærlighet til den vakre Henriette. Vi følger ham fra hans fødsel i 1813 og til han dør 101 år senere. Forfatteren tar oss med gjennom historiske hendelser, de døvstummes verden, de utstøttes og har noen billedlige beskrivelser som gjør deg lenket til ditt selvalgte sitte/ligge møbel i noen timer. Hercule har evner som mange vil misunne ham men et ytre de fleste håper å slippe å se. Ikke minst er det en kjærlighetshistorie som ikke ligner noe jeg har lest før. Anbefales!

( Carl-Johan Vallgren har også skrevet en annen roman som heter Dokumenter vedrørende spilleren Rubashov som er vel verd å få med seg om denne faller i smak.)

Kjempefint med kommentarer, sleng gjerne på noen tips til bøker jeg burde lese:)
Ha en nydelig fredagskveld!

3 kommentarer:

 1. "Dokumenter vedrørende spilleren Rubashov" fallt ihvertfall i smak hos meg. Akkurat passe fantasifull og absurd.

  SvarSlett
 2. TRE bøker de siste dagene? Kjære deg, gjør du noe annet, hihi Jeg holder på med Max Manus sine bøker ( dvs jeg gjorde det for P "tok" den og begynte å lese..) for ble så fasinert etter å ha sett filmen ( 2 ganger). Og den er skrevet på førti- tallet, og "ses"/ leses, morsomt "språk" Så forresten at de gales hus hadde kommet på dvd nå, gleder meg til å se den for det er en av mine favorittbøker.
  Har akkuratt blitt ferdig med andre strøk på "trappeveggen", og er forhåpentligvis ferdig.. Hverken Hannah eller P syntes det ble fint, men hva vet vel de..

  Ha en flott kveld!
  klem

  SvarSlett
 3. Låner de bøkene gjerne når dere er ferdig med dem. Har jo ikke fått sett filmen ennå heller.. og jeg foretrekker egentlig å lese bøkene først. Ja de gales hus er en av de bedre, blir bra å se den på film:)
  Er sikker på at veggen ble fin Tove, tror ikke interiørblader hadde kommet å tatt bilder om det var P som hadde bestemt innredning og farger;)
  Ha en fin lørdag!
  Klem

  SvarSlett