onsdag 1. august 2012

Nydelig og enkel pasta med scampi

Fikk en kjempefin oppskrift av ei venninne her om dagen som jeg bare må dele med dere. Jeg er i utgangspunktet ikke helt vill etter scampi, men hadde en pose i fryseren og fikk anbefalt å lage denne enkle pastaretten. Angrer ikke på det for å si det slik. Så mye smak!

Du trenger: Rensa scampi, kruspersille, rødløk, hvitløk, chilli, sitron, cherrytomater, litt olivenolje og pasta.

Start med å marinere scampien i en skål. Rens dem og bland sammen med en neve kruspersille, et par fedd hvitløk, så mye chilli du ønsker og litt olivenolje. La det trekke en times tid.


Kok pasta etter anvisning på pakken. Stek finhakket rødløk sammen med et par fedd hvitløk i olivenolje til det blir blankt. Tilsett hele cherrytomater (jeg tilsatte et par ekstra vanlige tomater som jeg delte i 4, da jeg hadde litt lite cherrytomater). La svitsje litt i panna til det mykner og blander seg med løken og hvitløken. Legg tilside.Stek scampiene et par minutter i olje. Ikke stek for lenge, da blir de gummiaktige og mister den litt "crunchy" konsistensen de skal ha.
Bland sammen pasta, scampi og tomat og løk blandingen. Ha over en god dæsj sitron og litt mer hakket kruspersille.

 
 Server med kvernet pepper, revet parmesan og nyt!

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag jobbar för sajten Alleoppskrifter.no och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggtoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Matbloggtoppen på Alleoppskrifter.no: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggtoppen!

  Med vänliga hälsningar,

  Ann-Sofi
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett
 2. Flott oppskrift:-) Skal prøve den på lørdag. Er så veldig glad i cayennepepper og skal prøve det i denne retten. Ellers så tror jeg ikke jeg vil endre noe som helst på oppskriften.:-)

  SvarSlett