mandag 6. juni 2011

Spicy biff Thai salat

Endelig kom sola og varmen!
Her i huset har vi hatt en herlig langhelg, med høyt nivå av latskap, god mat og hageliv. Kan ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg over at det er favorittårstiden vi står på trappene av!

All den gode maten som skal spises i sommer!! Mmmhhh!

Av utenlandsk mat har jeg en stor forkjærlighet for Thai, Indisk og Meksikansk, og av de så er nok Thai noe av det jeg syntes er best om sommeren. Det er så mye ferske, friske og smakfulle ingredienser i en thairett og det er som regel lett og sterkt.
Her får dere en oppskrift på en Thai salat som er begge deler, og som passer perfekt på en sommerdag.

Til 6 pers.

6-800 gram biff ( jeg brukte ytrefilet, nydelig!)

Marinade til kjøttet:

4 finhakket fedd hvitløk, 1 finhakket rød chilli, 8 korianderrøtter ( kjøp en bunt fersk koriander på Asiamat, der er røttene med), 1 finhakket stilk sitrongress, 1 ts fersk kvernet pepper, 5 ss smaksnøytral olje (eks raps, solsikke, soya).Bland dette sammen og legg biffen i marinaden i en pose i kjøleskapet noen timer.

Dressingen skal også stå å godgjøre seg litt så den kan du lage et par timer før servering.

Du trenger 6 ss fiskesaus, 2 ss soyasaus, 2 finhakka røde chilli, 4 ss brunt sukker og saften fra 2 lime.
Rør sammen og la stå. Her kan man smake litt til om man vil ha den søtere, saltere eller surere:)

Stek biffene i stekepanna noen minutter på hver side. Sett inn i varm ovn, ca 200 grader og la stå i 5-8 min (Avhengig av tykkelsen. Kan godt være rosa inni men helst ikke blodig).La kjøttet hvile mens du lager salaten.

Kok glassnudler etter anvisning på pakken. Du trenger 2 små pakker. skyll i kaldt vann og la renne av før du legger nudlene i bunnet på salatskålen. Så legger du lagvist ( ikke bland alt sammen):
4 stilker finhakket sitrongress, 1 pk trippelsalat ( godt med forskjellige salater, men bruk det du liker) rives i passe biter og legges over nudlene. Så har du over en bunt vårløk i biter, 1 agurk i staver og 2 pk cherry tomater som deles i to. Til sist tar du og grovhakker 1/2 pakken med friske korianderblader og drysser over salaten.Biffen burde være noenlunde avkjølt før du skjærer tynne fine skiver og legger oppå salaten. Ta en spiseskje og drypp dressingen over salaten. Spar litt til å servere ved siden av.

Mmmmhh!! Dette er en nydelig frisk og smakfull sommerrett!
Gled dere!

2 kommentarer:

  1. Fristende. Ha en fin pinsehelg.

    SvarSlett
  2. Ja dette er en smakfull salat:)

    Ha en flott pinse du og:)
    - Anja -

    SvarSlett