onsdag 29. juni 2011

Brioche

Hei:)

For dere som elsker hvetebakst, så må denne oppskriften være en drøm! Noe så digg og fluffy er det sjelden jeg har spist. Oppskriften fant jeg hos Passion4baking, men jeg har endra en liten smule, da jeg ikke hadde alle ingrediensene hun brukte.

For å lage dene så er det lurt å ha en kjøkkenmaskin, men jeg vil anta at hvis du har store sterke muskler eller en god miksmaster med deigkroker, så lar det seg nok gjøre allikevel:)

Deigen lager du dagen før du skal bake kaken.

Ha i en miksebolle: 700 g hvetemel, 2 dl melkepulver ( kjøpte hos asiamat), 6 ss sukker, 50 g tørrgjær, 6 egg, frøene fra 1 vaniljestang, 300 g smeltet og avkjølt smør og 2 dl lunkent vann.Kjør i kjøkkenmaskin i 20 minutter på medium hastighet.
Smør en stor bakebolle med smør og hvelv/hell deigen over i denne.Dekk med plast og sett i kjøleskapet over natten.Dagen etter heller du litt mel på bordet eller der du pleier å bake og har deigen over. Strø litt mel på toppen av deigen også. Del og form deigen til to "pølser" og del i 24 like emner.Den var litt klissete og "vrien", men jeg fikk ganske rask taket på det med litt mel på hendene også.

På forhånd hadde jeg laget og avkjølt i kjøleskapet, et kakefyll av vanilje ( ferdigpose fra butikken), den ble noe tykkere enn vaniljekrem og jeg syntes det passet utmerket!

Ha en teskje med dette fyllet i 12 av bollene, og en sjokoladebit i de 12 andre. Jeg tok et emne i hånden og "brettet" deigen rundt fyllet/sjokoladen og formet forsiktig en bolle av det.Legg bollene annenhver vanilje/sjokolade i en smurt og bakepapirkledt springform. Legg i sirkel.. hos meg ble det 2 "runder og en i midten:)
Jeg brukte en 26 cm form til denne oppskriften og hadde fortsatt 6 boller til overs.. De puttet jeg i en liten ildfast form.

La heve i 1,5 time.Pensle med et vispet egg og stek midt i forvarmet ovn på 190 grader i ca 15-20 min. Kjenn etter med en trepinne/strikkepinne at deigen er gjennomstekt.La hvile i minst 20 min, før du skjærer rundt kanten på formen og tar av siden.

Om du ønsker kan du ha over en glasur av melis og vann, men jeg syntes den var nydelig uten.

Dette burde dere prøve, for både smaken og konsistensen var helt nydelig.Nå drar jeg på en ferietur til nydelige Danmark. Vi er en gjeng som drar til en oppusset gård i nord Jylland, hvor det blir dugnad og masse kos. Regner med at det blir en del matlaging på det flotte kjøkkenet der, og kanskje et nytt blogginnlegg eller to.
Håper dere får noen fine dagere fremover!!

-Anja-

2 kommentarer:

  1. Det ser nydelig ut! Lag gjerne en slik når du kommer hjem fra Danmark, så kommer jeg for å spise den opp og høre om ferien. Kos deg! Klem Mari

    SvarSlett