mandag 2. mai 2011

Gresk inspirert kyllingpanne og Tzatziki

For en herlig April vi har hatt!! Iallefall her på østlandet. Jeg tror aldri jeg har hatt en så nydelig påske noensinne!! Vi lå forsåvidt rett ut i solveggen i en uke og leste bøker, og spiste mengder med nydelig mat. Ahhh..det var et kjærkomment pust fra hverdagen, og ikke minst fra den lange vinteren!
Vi var fler fra familien på hytta, og bytta på å lage mat. Den ene dagen var det "stesøsteren" min som kokkelerte, og hun laga noe helt fantastisk godt!! Og det er den oppskriften dere får i dag, for jeg måtte prøve den ut allerede i helgen:)

Dette er mat som nesten lager seg selv, og har sikkert masse variasjonsmuligheter.

Ingredienser: Kylling (filèt, eller lår, gjerne marinert) , poteter, cherrytomater, oliven (svarte/grønne eller begge deler), hvitløk, rosmarin, sitron og olje.

Fremgangsmåte: Skrell og kutt poteter i biter på ca 2 cm, og ha over i langpanne. Jeg brukte 10 store poteter. Bland inn 1 eske cherrytomater (eller mer), 1 glass avrente oliven (jeg delte dem i to men det behøver du ikke) og 15-20 skrellede hele hvitløksfedd. Ikke bli forskrekka over all hvitløken. Når de stekes hele så gir de ikke fra seg så kraftig smak til resten av retten.. og de blir nydelig og myke:)

Press saften av en sitron over.

Hell over godt med olivenolje (ca 1/2 dl), og klipp over noen kvister med frisk rosmarin. Legg kyllingen på toppen av alt dette. Jeg kjøpte en pose marinert lørdagskylling, da det var utsolgt for kyllingfilèt. Det var ikke dumt for å si det sånn.. Veldig saftig kylling og den inneholdt 5 store lår og en god del kyllingvinger.


Sett inn i midten i oppvarmet ovn på 200 grader, og la stå i ca en time.

Som tilbehør så bakte jeg et olivenbrød som jeg trykket halve oliven og halve cherrytomater nedi, før jeg penslet med olivenolje og stekte det.

Og selvfølgelig måtte vi ha Tzatziki! Den lager jeg med revet agurk (bruk grovsiden på rivjernet), et par finhakka fedd hvitløk, og rører det inn i et beger yoghurt naturell. Litt salt og pepper, og Voila, ferdig!Vi spiste ute i den fine vårsola.. Mmmmhhh.. Herlig sommermat!
Dette blir nok en slager hos oss i sommer!
Ha en fin Maidag:)

-Anja-

2 kommentarer:

 1. Hei Anja (O: Fy filler'n!! Du er helt rå på mat..Tusen takk for at du deler oppskrifter!! Jeg bruker dine oppskrifter oftere enn du aner (O: Tusen takk Anja, for fine oppskrifter som vanlige folk skjønner, og slipper å kjøpe alskens greier i butikken, før en kan gå i gang. Ingrediensene i dine oppskrifter er slikt en har i skuffer og skap!! Du har reddet meg mange ganger med nye retter!! Ha en super uke, Kos kos fra Mai Liss

  SvarSlett
 2. Oi, tusen takk for kjempe fine ord!! Så moro at oppskriftene treffer deg da:)
  Akkurat denne oppskriften er overdigg og jeg er såå glad jeg fikk den selv. Nydelig sommer mat, og alt i en panne.
  Håper på å snoke fra mange flere gode oppskrifter i framtiden, og del gjerne med deg en favoritt du også hvis du sitter på en hemmelig oppskrift;)

  Ha en strålende uke du også Mai Liss!!
  Klem fra Anja

  SvarSlett