mandag 4. april 2011

Nydelig forrett

Hei:)
Så står påskeferien for døren. Herlige påsken med utsikter til masse sol og ikke minst nydelig mat:)
Vi er så heldige å ha tilgang på hytte i skjærgården og skal tilbringe mesteparten av ferien der, med venner og familie. Av mat så blir det nok en hel del grilling og selvfølgelig hvitløk og rosmarinspekket lammelår!! Vi får se om vi lager noe nytt og spenede på hytta, men i mellomtiden så får dere oppskriften på en nydelig forrett.

Jeg er ikke best på forrett... lager det nesten aldri i grunn. Men her en dag var vi på besøk hos svigermor og hun serverte noe helt fantastisk!! En stund etter prøvde jeg å lage noe lignende, og her får dere oppskriften. Jeg hadde ikke ferske reker, men brukte kongereker som jeg marinerte istedetfor.

Reker med blåmuggostdip

Skrell og rens kongereker (Bruker du ferske reker skal du ikke marinere dem, bare servere som de er). Hell på en god olje, litt urter (jeg brukte koriander), hvitløk og chili. La ligge i en drøy halvtime.Ta 2 dl rømme i en skål. Tilsett ca 50 g. blåmuggost. Rør forsiktig sammen med en gaffel. Ikke pisk, da blir det alt for tynt.Fres kongerekene et par minutter i stekepanna.


Rist et par loffskiver og gni dem inn med et hvitløksfedd.


Legg opp en tallerken med litt avocado og ruccola ( jeg hadde også litt hummer som jeg rev i biter over). Ta et blad av endiviesalat (jeg fik ikke tak i det og brukte hjertesalat istedet), og fyll med et par gode spiseskjeer av blåmuggostdip`en. Legg rekene ved sine av, loffskivene i 2 og server.
Nam!! Dette er knakende godt. Masse smak!! Denne porsjonen ble litt stor så vi drøyde litt med hovedretten denne gangen:)


Anbefales på det sterkeste!

Måtte dere alle få en strålende påske!!

-Anja_

2 kommentarer:

 1. Dette ser fristende ut. Kongereker er så deilige og enkle å tilberede.

  SvarSlett
 2. Hei Hege:)

  Ja og denne retten er kanskje ennå bedre med ferske reker.. da blir den jo enklere og.
  Men er enig i at kongereker er både deilige og lett å tilberede.
  Ha en fin vårdag:)
  -Anja-

  SvarSlett