lørdag 19. februar 2011

Hyrdepai

Noen ganger er det så vanskelig å vite hva vi skal ha til middag. ( ja.. luksusproblem..) I sulten tilstand sonderte meg og min gode venn kjøleskapet etter noe godt å spise. Vi hadde et par pakker kjøttdeig vi måtte bruke opp og noen poteter ,og fant ut at vi hadde lyst til å lage en hyrdepai. I fryseren hadde vi en grønnsaksblanding med spinat, paprika, og løk, og en halv pose selskapsgrønnsaker (gulerot, lange grønne bønner og minimais). Grønnsakene freste vi raskt opp i en stekepanne og la blandingen i bunnen av en ildfast form.


Så lagde vi en kjøttsaus. Stekte kjøttdeig, hadde over en boks med hakka tomater, 4 ss tomatpurè, 1 dl vann og 2 fedd hvitløk. Vi krydret med salt, pepper og røkt paprikapulver (paprika pimiento). Blandingen helte vi over grønnsakene.

Potetmos lagde vi av 4 store poteter som vi kokte i terninger. Hadde i 1 stor ss smør og ca 1-2 dl melk, salt og pepper. Den ferdige mosen la vi over kjøttsausen og strødde over litt revet ost. Stekte hyrdepaien på 200 grader i ca 30 min. til osten var gylden.

Vi serverte med krydra tomatskiver, men det er sikkert perfekt med godt brød eller en salat.



Mhhhh!! Den ble utrolig god! Poden var fra seg og spiste 3 porsjoner pluss en stor tallerken til kvelds:)

Ha en fin lørdag!

2 kommentarer:

  1. Det så knallgodt ut. Må prøves. Takk for tipset. Tror det kan falle i smak i heimen. :)

    SvarSlett
  2. Så bra at du kan bruke oppskriftene mine:)
    Ha en fin dag:)

    SvarSlett