lørdag 19. februar 2011

Hyrdepai

Noen ganger er det så vanskelig å vite hva vi skal ha til middag. ( ja.. luksusproblem..) I sulten tilstand sonderte meg og min gode venn kjøleskapet etter noe godt å spise. Vi hadde et par pakker kjøttdeig vi måtte bruke opp og noen poteter ,og fant ut at vi hadde lyst til å lage en hyrdepai. I fryseren hadde vi en grønnsaksblanding med spinat, paprika, og løk, og en halv pose selskapsgrønnsaker (gulerot, lange grønne bønner og minimais). Grønnsakene freste vi raskt opp i en stekepanne og la blandingen i bunnen av en ildfast form.


Så lagde vi en kjøttsaus. Stekte kjøttdeig, hadde over en boks med hakka tomater, 4 ss tomatpurè, 1 dl vann og 2 fedd hvitløk. Vi krydret med salt, pepper og røkt paprikapulver (paprika pimiento). Blandingen helte vi over grønnsakene.

Potetmos lagde vi av 4 store poteter som vi kokte i terninger. Hadde i 1 stor ss smør og ca 1-2 dl melk, salt og pepper. Den ferdige mosen la vi over kjøttsausen og strødde over litt revet ost. Stekte hyrdepaien på 200 grader i ca 30 min. til osten var gylden.

Vi serverte med krydra tomatskiver, men det er sikkert perfekt med godt brød eller en salat.Mhhhh!! Den ble utrolig god! Poden var fra seg og spiste 3 porsjoner pluss en stor tallerken til kvelds:)

Ha en fin lørdag!

2 kommentarer:

  1. Det så knallgodt ut. Må prøves. Takk for tipset. Tror det kan falle i smak i heimen. :)

    SvarSlett
  2. Så bra at du kan bruke oppskriftene mine:)
    Ha en fin dag:)

    SvarSlett