onsdag 2. februar 2011

Gratinerte grønnsaker

Hei:)
Dette er en enkel måte å få i seg masse gode grønnsaker på. Den krever litt forarbeid m.h.t skrelling og kutting men til gjengjeld er alt oppi samme form så det blir ikke slosskamp om plassen på komfyren.
Jeg brukte denne gratengen som tilbehør til julepølser, men anbefaler egentlig å spise den som den er med godt brød til, eller som tilbehør til kjøttpølser, kyllingfilèter eller karbonader.

Vask skrell og kutt div grønnsaker i biter. Jeg brukte det jeg hadde i hus, poteter, løk, purre, paprika, sellerirot, broccoli, hvitløk og litt squash.


Krydre godt med salt og pepper. Hell på en blanding av melk og fløte (50/50). Strø på ost og gratiner på 220 grader i ca 40 minutter.


Grønnsakene skal være myke og osten gylden.


Ho ho, jeg hadde ikke så flaks med stekingen av de julepølsene for å si det slik, men grønnsaksgratengen var nydelig!
Ha en finfin dag!!

-Anja-

6 kommentarer:

  1. Dette såg knallgodt ut, det skal prøves! Tusen takk for tipset:)

    SvarSlett
  2. Så bra! Husk at du kan bruke de grønnsakene du liker best, eller de du har i kjøla:)

    SvarSlett
  3. Namnam! Kan vel bare kutte pølsa i filler og ha den i gratengen og?
    Musa :P

    SvarSlett
  4. Ha ha ha:) Ja fillekutta pølser i gratengen tror jeg er nydelig!

    SvarSlett
  5. Laget denne her om dagen, men med brokkoli, blomkål, gulrøtter og squash. For å piffe opp litt prøvde jeg norzola over. Jømmi!

    SvarSlett
  6. Mmmm hørtes godt ut. Det tror jeg jommen jeg skal prøve jeg og! ;)

    SvarSlett