torsdag 25. november 2010

Linsesuppe

Endelig fikk jeg tak i en helt nydelig oppskrift på linsesuppe. Helt fra Svalbard til og med:)
Må innrømme at jeg har tuklet litt med oppskriften, men basesuppa er også veldig god, og vegetarisk.
Jeg lagde etter anvisning fra Monica og tilsatte litt eget underveis.
Grunnoppskriften er:
1 løk i terninger, 2 hakka fedd hvitløk, 2 gulerøtter i terninger, 2 dl røde linser, 1 liter buljong, 1boks hakka tomater eller 4 ss tomatpure, 1 laurbærblad, salt og pepper.

Tilberedning: Surr løk og hvitløk i litt olje, tilsett resten av ingrediensene og kok i ca 30 min.
Enkelt, men Såååååå godt!!Jeg tilsatte i tillegg en god spekepølse i terninger, 1/2 ts cumin, 3 tørka knuste chili og litt garam masala. Har også prøvd den med sprøstekt bacon i terninger, og det var og veldig godt!
Mmmm det duftet av India i hele huset:)
Bildene er nok en gang ikke talende for smaken. Dette må dere bare prøve, for det var helt sykt godt! Min kjære venninde kom innom og spiste med meg og hun sa faktisk at det var det beste hun hadde spist på lenge!
Jeg hadde kjøpt et nydelig ferskt brød på asiamat, med krydder på toppen som jeg serverte ved siden av. Men kan tenke meg at Nanbrød også passer godt!
Takk for en herlig oppskrift Monica:)

Dette er mitt 99. ende innlegg her på bloggen og jeg funderer på en aldri så liten "give away" på neste innlegg.. Så følg med!
Ha en fin dag!

1 kommentar:

  1. Å nå sjessar jeg på linsesuppe igjen, Anja! Du har virkelig en fantastisk fin blogg, fristende bilder og det er inspirerende å lese. Ha en riktig fin førjulstid! Stor Svalbardklem! <3

    SvarSlett