lørdag 9. oktober 2010

Ertesuppe på saltkjøtt

Jeg bare elsker supper og kjøtt med sursøt saus.. fersk suppe og ertesuppe er begge to superfavoritter. Har ikke laget så mye ertesuppe fra før av men fikk tak i en spennende pakke med erter fra ringerrike ( de har bestemte kvaliteter disse ertene:))og bestemte meg for å lage en suppe med dem.
Jeg begynte med å koke kjøttet i en drøy time, før jeg tilsatte erter som hadde ligget i bløt i 3-4 timer. Jeg brukte ca 1,5 kg kjøtt med bein og en halv kilo erter.Så etter ennå en times tid tilsatte jeg to hakkede løk, en kvart kål, 4 selleristenger og to persillerot i biter.
Så lot jeg alt koke til ertene var myke, for jeg hadde i 4 gulerøtter i skiver.
Da var suppa ferdig og Mmmmhhh nydelig.Jeg ville gjerne har saus og kjøtt etter vi hadde spist suppe så mens jeg ventet på at gulerøttene skulle koke seg ferdig i suppa så laget jeg sursøt saus. Det er heller ikke noe jeg har lang erfaring med. Jeg smeltet ca 100 gram smør og hadde 4-5 ss mel i. Så spedde jeg med kraft fra suppa og smakte til med 2-3 ss eddik og 3-4 ss sukker.Du må nesten smake til med eddik og sukker underveis for å få den helt rette smaken. Dette ble et herremåltid!!! Det finnes utallige oppskrifter på ertesuppe, men denne kan anbefales. Det er nemlig min bestemors oppskrift:)

Ha en god dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar