torsdag 15. september 2011

Hot grønnsakssuppe

Hei:)

Nå er det vel ingen tvil om at det er høst.. skulle så gjerne hatt en lenger sommer i norge for jeg elsker lange lyse dager og sol. Når det er sagt så syntes jeg alle årstider har sin sjarm, og høsten er en tid som både er fargerik og fin (selv om den kan bli i overkant fuktig..). En annen ting med høsten er jo alle de gode grønnsakene som er å få kjøpt. Nå kan jeg se frem til mange gode høstmiddager, som fårikål, fersk suppe og frikasseer ( elsker tradisjonell norsk bondekost!!)

Jeg lagde en herlig spicy og smakfull grønnsakssuppe her om dagen som passer perfekt til en gråværsdag. Kjapp og lettvinn middag. Grønnsakene jeg har brukt er noen av mine favoritter, og det ene kan alltids byttes ut med noe annet.

6 poteter og 4 gulerøtter skrelles og kuttes i biter. Hakk opp 1/4 kål, 4 selleristenger og 1 purre i passelige biter. Kutt en 1/2 blomkål i mindre buketter. Finhakk 2 små røde chilli ( ta med frøene om du liker det ekstra sterkt) og 3 fedd hvitløk. Tilsett 1,5 liter vann (eller til det dekker grønnsakene) og 2 buljongterninger.

La koke i ca 20-30 min.


Til sist tilsetter du finhakket løpestikke (maggiurt/kjærlighetsurt er andre navn). Har du ikke det så bruk kruspersille.

Server med godt brød til og nyt!!

Ha en fin høstdag!

2 kommentarer:

 1. mmmm denne så deilig ut,
  skal prøves,
  ha en fin dag. klem

  SvarSlett
 2. Hei Sylvia:)

  Ja dette er mat som varmer nå i høstkulda. Håper du liker den!
  Ha en fin dag:)
  -Anja-

  SvarSlett