tirsdag 21. desember 2010

Gløgg



Hei og god jul!!!!

Det er godt å ha noe å varme seg på i disse kalde førjulstider, og tåler man et glass rødvin så er denne gløggoppskriften perfekt å servere:)

Ha en flaske rødvin i en kjele og varm forsiktig opp. Skal ikke koke! (da forsvinner alkoholen).
Tilsett 1 dl brunt sukker ( 1,5 dl om du liker søttsøtt), 3 ts honning, 5 nellikspiker, 5 pepperkorn, 1/4 ts malt ingefær, 1/4 ts malt muskat og 1-2 kanelstang. Rør under sakte oppvarming. Når gløggen er ved kokepunktet så siler du fra krydderne og serverer rykende varm (gjerne i krus som har blitt oppvarmet ved å stå noen minutter med kokende vann). Ha gjerne hakkede mandler og rosiner i.

Et lettere alternativ er jo å kjøpe en ferdig flaske gløgg på polet ( som iøvrig er helt fortreffelig), men det er jo litt moro å lage den selv. I tillegg lukter huset julete og deilig når man lager den hjemmelagede versjonen.

Trekker en vinner av bloggkonkurransen på juleaften, det gjøres ved å legge lapper med navnene deres i en krukke og så får jeg en til å trekke vinneren!

Ha en fortsatt nydelig førjulstid og måtte dere kose dere "gløgg" i hjel:)


(bildet er hentet fra krydder.org)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar