fredag 23. april 2010

Kylling på grillen

Vi har fått fram grillen!! Hurra!!

Endelig går vi mot den beste årstiden.
Har hatt noen nydelige varme dager her på østlandet, men det er fortsatt skiftende. I dag har det vekslet mellom sol, sludd og snø.. sånn er vel gjerne april.
Ellers er jeg i gang med å skrive bachelor oppgave om dagen. Har holdt på intenst i 3 uker og hjernen føles som grøt til tider. Håper på å bli ferdige tidlig neste uke.. Det skal bli godt.
Poden skal ha borgelig konfirmasjon nå i begynnelsen av mai, så har en del ting og tang og fikse til den dagen også. Skal servere koldtbord, spekemat og noe tapas.. Lager med god hjelp av venner og familie, maten selv. Til og med alt brødet skal være hjemmebakt. Inkludert flatbrød til spekematen:). Det er det Gunn Marit som lager.... Hun tar også i mot bestillinger! Det blir nok bra:)
Mulig jeg har noen nye oppskrifter å dele med meg etter det.

Nå tenkte jeg å gi dere en oppskrift på noen nydelige kylling "kaker" som vi lagde her om dagen. Enkelt, men veeeldig godt, og med veldig hvitløkssmak.

Ingredienser: 1 pakke kylling kjøttdeig, litt vann, 1 liten håndfull kruspersille, 2 hvitløksfedd, salt og pepper.

Fremgangsmåte: Ha kyllingkjøttdeigen i en bolle og ha i tre-fire spiseskjeer vann. Ta på plasthanske og gni deigen glatt. Ha i finhakka persille og hvitløk, salt og pepper og bland godt.


Form til "kaker" og pensle med olje før du hiver de på grillen.

Grilles til de er gjennomstekt, og serveres med noe godt du liker.
Vi hadde kokte nypoteter som vi vendte i olivenolje og masse persille før servering, grønnsaksposer ( aluminiums folie pakkede grønnsaker med litt olje og krydder på grillen) , og Tzatziki.


Mmmmhhh. De var en herlig start på grillsesongen.
Som tapas så kan man lage disse "kakene" litt mindre, og steke dem i stekepanna, eller i ovnen. De var virkelig saftige og smakte nydelig av masse hvitløk:)

Nå er det helg og tid for litt rødvin og bøker. Har fått helt dilla på Lindemans Cawarra, som er en nydelig vin til hundrelappen.

Holder fortsatt på med Knausgaards tredje bok.. Liker de bøkene.. de er jo veldig utleverende, men om man ser bort fra det så er det noe spennende nytt ved måten livet er beskrevet. Det går litt tregt nå med pensum hengende over hodet, men forsvinner inn i mitt eget lille univers innimellom.

Håper dere får en fin helg uansett vær:)

2 kommentarer:

  1. Disse lagde jeg etter dine anvisninger,- knallgode! Hilsen godt voksen Porsgrunnsjente.

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar:)
    Ja disse er gode, og masse hvitløkssmak. Perfekt til grillings. Nyt sommervarmen! Hilsen meg

    SvarSlett