tirsdag 21. april 2009

Vegetarburgere

Deilig å slippe min kjære løs på kjøkkenet noen ganger:)
Han er nemlig ganske kreativ og finner alltid på noe nytt når det er hans tur til å lage mat. Denne oppskriften er altså hans verk, men jeg stjeler den og deler den her.

Stek ca 100 g sopp sammen med 1 finhakket løk og 1 fedd hvitløk. Ha i 1 ts malt koriander og 1 ts malt spisskummen og la det surre litt.
Hell av laken på 2 bokser røde bønner og skyll dem godt. Mos dem med en gaffel eller kjør dem kjapt i en kjøkkenmaskin. Bland soppblandingen med bønnene og tilsett 2 ss frisk, hakket bladpersille. Smak til med salt og pepper. Om deigen blir veldig løs kan du ha 1-2 ss mel i.


Form burgere av deigen og legg dem på en bakeplate dekket med bakepapir og olje ( helst raps eller solsikke). Stek under grillen i komfyren på ca 225 grader i ca 15 min, eller til de har fått en gylden farge.

Server med det du måtte ønske av grønt og skjønt, samt ost ( vi hadde norzola og det var rågodt!) og dressing/ketchup. Sunt, billig og ikke minst, Digg!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar