150 g bacon i terninger stekes og legges til side på litt kjøkkenpapir
175 g cheddar/annen ost i terninger
Deig: 25 g gjær blandes ut i 1,5 dl kefirmelk/biola naturell og 1,5 dl vann ( væsken må være lunken). Ha i 1/2 ts salt og ca 450 g hvetemel og elt til deigen blir smidig. La heve under plast i 30 min. Del deigen i 2 etter heving og bland cheddar i den ene og bacon i den andre delen. Jeg syntes det er lettest å klappe deigen litt ut og brette inn fyllet. Trill hver del ut til en lang "pølse" og flett de sammen.
Legg til heving, ca 1 time. Pensle med melk og stek på 200 grader på nederste hylle i ca 40 minutter.
Ellers er det jo en nydelig dag med sol og fuglesang.. og ikke minst..Ahhhh ferie:)
Ha en fortreffelig søndag!
Det var helt sinnnnnnnnnnssssyyyyyykkkkkkttttt godt.
SvarSletttherese
hei..Jeg bakte dette brødet i går, og det forsvant veldig fort (O: Jeg skal bake dag også. Jeg stusset litt da det ikke var smør eller olje i brødoppskriften, men tok en sjanse på at det var rett. Og det var det. (O: Tusen takk for super blogg med supre oppskrifter. Nå har jeg snart prøvd alt som står her (O: Ikke slutt å skrive så gode oppskrifter (LO: Thanks girl..
SvarSlettHei:) Så bra at du liker maten da. Kjempekoselig med en sånn melding! Jeg fortsetter å skrive jeg vettu, så lenge jeg har noe å skrive om. Bare å slenge inn en oppskrift selv, om du har noe godt på hjertet:) Glad i nye ting! Ha en strålende fridag!
SvarSlett