søndag 29. mars 2015

Italiensk grønnsakssuppe

Hei:)

Hver mandag lager jeg suppe på jobb. Jeg prøver å variere mellom kjøtt, fisk og vegetar og har frihet til å prøve ut nye ting når jeg ønsker det. Ofte lager jeg på slump, ut ifra hva vi har i kjøla og andre ganger tar jeg utgangspunkt i en kjent suppe som jeg tilpasser. Denne oppskriften er basert på en kjøttsuppe som jeg har laget mange ganger og som er like god til hverdag som til fest. Her får dere en vegetarutgave som er knallgod! 

Ingredienser:
1 hakket løk
2 fedd finhakka hvitløk
1 squash i terninger
4 poteter i terninger
2 gulerøtter i biter
1/4 strimlet kål
1 liter vann
2 grønnsaksbuljongterninger
1 boks (400g) hakkede tomater
1/2 dl olivenolje
friske urter

Fremgangsmåte: Stek løk og hvitløk i litt olje på middels varm temperatur til det blir mykt og blankt. Tilsett squash og la det steke litt med før du har i potetene, gulroten og kålen. Hell over vann og buljong. Kok opp og la koke til grønnsakene er blitt møre (ca 20 min). Hell over boksen med tomater og gi suppen et oppkok. Hell over olivenoljen og dryss over friske urter (basillikum, persille eller koriander er alle gode her).

Har desverre ikke noen gode bilder av denne suppa men ikke nøl med å prøve den:)

4 kommentarer:

  1. Ble inspirert nå. God påske .

    SvarSlett
  2. Håper det smaker:) God påske til deg og!!

    SvarSlett
  3. Hei Anja...Har du lagt opp?? Jeg sjekker oppskriftene dine ofte..Har laget omtrent alt på bloggen...Har du mer?? God påske :) Hilsen din største fan, Mai Liss

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei😊 Jeg har vel ikke direkte lagt opp men er ikke så aktiv mer. Skal se om jeg ikke får lagt ut noen fler oppskrifter snart. Har jo en del på lager😊 Så moro at du har prøvd det meste da! Ha en fin påske🐥
      Anja

      Slett