Hadde litt flaks tidligere i høst, for jeg hadde så lyst på eplekake, og fant 4 (!) epler på treet hagen. Tassen eplehøst på osebakken med andre ord, men nok til en herlig søndagsdessert:)
Ingredienser og fremgangsmåte:
4 egg og 3 dl sukker piskes til eggedosis.
Tilsett 4 epler i terninger, 1 dl hakka mandler, 1 dl rosiner og 1 dl kokos.
Ha i 3 dl melk, 8 ss smelta smør og 1 ts vanilje ekstrakt (kan sløyfes eller erstattes med 1 ts vaniljesukker).
Bland forsiktig med en slikkepott. Sikt i 6 dl mel, 3 ts bakepulver og 2 ts kanel.
Bland godt og ha i en stor springform ( tror min er 27-28 cm). Jeg hadde ennå litt røre til overs og det fordelte jeg i en muffins form.. det ble 5 ekstra småkaker:)
Stek på 200 grader, midt i ovnen i ca 15-20 min.
La hvile litt før du hvelver den over på rist.
Server som den er, eller med en kule vaniljeis, vaniljesaus eller med litt piska krem.
Mmmhhh!!!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dette er en eplekake som frister.
SvarSlettHei Hege:)
SvarSlettJa den ble veldig god altså. Masse smak!
Ha en fin dag
-Anja-