søndag 16. oktober 2011

Hjemmelaget ertesuppe

Her om dagen inviterte vi gode venner på ordentlig søndagsmiddag, nemlig ertesuppe!
Suppa ble så god at oppskriften deler jeg her.

Dette holder nok i bøtter og spann til 10 pers, så er dere en vanlig familie så halver oppskriften.
Ingredienser: ca 2 kg lettsaltet svineknoke, 1 kg tørkede erter, 4 skrellede poteter i tern, 5 gulerøtter i biter, 1 hakket løk og en 1/4 kål.

Legg erter i bløtt et døgn før suppen skal kokes.

Kok svineknokene i vann så det dekker. La trekke/simre i 2-3 timer. Ta opp og ha ertene i kokekraften.



La koke i en drøy time eller til ertene er møre. Ha i grønnsakene og la koke i ca 30-40 minutter.



Imens kan du plukke kjøtt fra svineknokene og dele det i passende biter. Tilsett kjøttet og la trekke med i noen minutter.

Smak til med salt og pepper.
Server med flattbrød og gjerne grov sennep ( rør ut en spiseskje i bollen, Nam!)




God norsk husmannskost på sitt beste:)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar