mandag 9. mai 2011

Focaccia/tomatbrød med gressløk

Jeg må innrømme at jeg har fått helt dilla på brød i langpanne. Det er så deilig som tilbehør til grillmat, supper og gryter, i tillegg til at det er sååå nydelig til lunsj med ost eller annet pålegg.

Lagde dette brødet her om dagen, og det var såpass godt at jeg vil dele oppskriften med dere.

4 dl lunkent vann røres ut med 2/3 pk tørrgjær. Ha i 1 ts salt og 2 ts sukker og 6 ss olivenolje. rør sammen. Ha i hvetemel til deigen blir passe fast, uten at den blir hard. Jeg slår nok en gang et slag for plasthansker. De gjør at det er mye lettere å elte og deigen slipper lettere uten for mye mel.

La deigen heve minst en halvtime, helst en time. Hell litt olivenolje over deigen og klapp/ trykk den ut i en langpanne.


Skjær tomater i skiver og hakk opp en neve gressløk.


Trykk tomatskivene ned i brødet.

Strø over gressløk og hell over eller pensle på olivenolje. Kvern over litt grovt salt.


Stek på 200 grader i ca 20 min, til det er gyldent.


La det hvile i 10-15 min og skjær opp ruter, og server:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar