onsdag 29. september 2010

Torsk panert med cornflakes/ Fish & Chips

Fish & chips er en slager her i heimen. Man kan jo bruke all slags mulig ferdig preparert fisk, som fiskepinner og annen panert fisk fra frysedisken, men det er ingen tvil om at hjemmelaget er best!
Man kan panere fisken som vanlig med mel eller strøbrød, men jeg fikk et tips om å bruke cornflakes, og det var veldig vellykka! Fisken ble sprø og gylden på utsiden og myk og gjennomstekt inni, Mmmmmmhh!

Fremgangsmåte: Kjøp fiskestykker uten ben, sei eller torsk eller annen hvit fisk. Skjær de i passe stykker og ha på litt salt og pepper.


Hell cornflakes i en pose og knus dem ved å klemme på posen ( ikke til det blir heeelt pulverisert).
Vend først fiskestykkene i en blanding av mel og salt og pepper.

Visp sammen et par egg med litt vann.



Dypp først fiskestykkene i eggeblandingen, og vend dem forsiktig i cornflakes`en til de er dekket.
Stek gyldne på middels sterk varme til de er gjennomstekt. Legg på kjøkkenpapir for å få vekk evt. overskuddsfett.



Jeg serverte med chips (fra pose..) kokte gulerøtter og erter, samt remulade. Nam!!

Prøv dette om dere er glad i crispy fisk!
Ha en fin dag:)

1 kommentar:

  1. Dette skal vi prøve! Det så skikkelig namme ut, og mye sundere enn ferdig laga, som inneholder palmekjerne olje...

    SvarSlett